Connect with us

Aktuelno

Prijatelji, kolege i saradnici oprostili su se od doktora Milana Savića

Bivši direktor Specijalne bolnice za lečenje cerebrovaskularnih bolesti „Sveti Sava“, doktor Milan Savić, magistar neulogije rođen je 11. januara 1962. godine u Tuzli. Detinjstvo je proveo u Kruševcu. Početkom studija se preselio u Beograd u kom je živeo i radio do kraja života.

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kruševcu. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1988. godine. Dve godine kasnije počinje da radi kao lekar u bolnici „Sveti Sava“. Specijalizaciju neurologije završava 1995. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu i na Institutu za neurologiju KCS. Magistar medicinskih nauka postaje 2008. godine na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

Od 1990. radi u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu, prvo kao klinički lekar, a potom, od 1995. kao specijalista neurologije. Godine 2000. izabran je za direktora bolnice „Sveti Sava“ od strane kolektiva.

Na poziciji direktora bolnice „Sveti Sava“, kao obrazovan i human lekar, sa izuzentnim poznavanjem neurologije, a posebno moždanog udara, dr Milan Savić je omogućio primenu najsavremenih metoda lečenja neuroloskih bolesti. Osnovao je Centar za mozdani udar i uveo metodu lecenja primenom trombolize. U bolnici Sveti Sava uspeo je da uvede najsavremeniju dijagnostiku i lecenje neuroloskih bolesti, najslozenijim neuro-interventnim procedurama nabavkom  najsavremenije medicinske opreme visoke tehnoloske vrednosti, onakve iste kakve imaju i najvece svetkse neuroloske klinike. Zahvaljujuci tome, i stricnoj i sitoj javnosti poznato je koliko je broj pacijenata kojima je zivot sacuvao. dr Milan Savić je posebno paznju pridavao strucnom sticanju znanja zaposlenih lekara u inostranstvu.

 

Nažalost, rad i uspesno rukovodjenje dr Milana Savića 2019. godine prekida teška bolest – tumor na mozgu. Doktorova istrajna i nenametljiva borba sa bolešću završila se 21. juna 2022. kada je preminuo u bolnici u kojoj je započeo i razvijao svoj profesionalni put.

Dr Milan Savić ostaje u srcima svojih pacijenata i kolega, posebno onih koji ga još uvek iz milošte zovu „naš diša, naš direktor“. Njegova vrata su uvek bila otvorena svim pacijentima i kolegama. Mnogi su navodili da je, zbog njegove vedrine, duhovitosti i staloženosti, razgovor sa njim uvek bio lekovit.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Aktuelno

Trinaesti Cerski marš biće održan 14. avgusta, i biće posvećen je dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu

Svakog avgusta, već 13 godina, u nedelji kada je jubilej slavne Cerske bitke, prve pobede saveznika u Velikom ratu, iz Šapca put Cera kreće kolona sa hiljadama, uglavnom mladih ljudi. Njihov cilj je 35 kilometara udaljen Spomen kompleks „Cerska bitka“ u Tekerišu. U više od 8 sati dugom pešačenju, kolona dugačka nekoliko kilometara donese nadu, ljubav i veru u ovaj deo Srbije. Reč je, naravno, o najvećoj rodoljubivoj manifestaciji u Srbiji – Cerski marš.

Ovogodišnji Cerski marš posvećen je dr Rudolfu Arčibaldu Rajsu, velikom prijatelju Srbije i Srba, a mogo ovogodišnjeg marša jeste naziv njegove knjige – Čujte Srbi

„Trinaesti Cerski marš biće održan 14. avgusta. Skup je, kao i prethodnih godina u 7 sati ujutru na Trgu šabačkih žrtava. Za učešće na maršu potrebni su vam dobra volja, udobna obuća, šešir ili kapa zbog sunca …. I prijava. Prijavite se možete preko društvenih mreža, preko stranice Cerski marš ili profila https://www.facebook.com/profile.php?id=100009334719611 na FB ili na cerskimars2022 na Instagramu. Ove godine je to važnije nego ikada.

Prijava učešća je važna jer je ovo manifestacija na kojoj je učesnicima sve obezbeđeno, i voda, i doručak i ručak, i prevoz od Cera do grada po okončanju manifestacije. Da bi sve to moglo da se obezbedi i isplanira, organizator, Udruženje građana „Cerski marš“ apeluje na sve učesnike da se obavezno prijave i na taj način olakšaju pripremu ovog hodočašća. Pored profila i stranica na društvenim mrežama moguće je prijaviti se i na broj telefona 065/437-49-21.

Ove godine je, zbog svega što se dešava, a pre svega zbog namere nekih svetskih kompanija potpomognutih aktuelnom Vladom Srbije da na Ceru istažuju, kopaju i prave rudnike, važnije nego ikada da mladost Srbije bude tog 14. avgusta na Ceru. Ako sad ne stignemo na Cer, nikada više ne moramo nigde stići.

Čujte Srbi

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu