Connect with us

Kultura

Preminuo glumac Boris Komnenić

FOTO: Printscreen / Youtube

Poznati glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji.

Rođen je 29. marta 1957. godine u Puli, a nakon završene gimnazije u Beogradu, studira glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.

Od 1984. godine počinje njegov staž na daskama Narodnog pozorišta, gde je ostvario nepregledan broj rola, koje se pamte, poput uloge Aleksandra Obrenovića u „Konaku“, Stoleta Apaša u „Kad su cvetale tikve“, Hansa Miklasa u „Mefistu“, Astolfa u „Život je san“, Oberona u „Snu letnje noći“, Argana u „Uobraženom bolesniku“, Grofa Almiviva u „Figarovoj ženidbi i razvodu“ i brojne druge. Bio je prvak Drame Narodnog pozorišta.

Jednako je veliki broj uloga koje je ostvario i na filmu i na televiziji, ali među najupečatljivijim njegovim filmskim pojavama ostale su uloge u „Splavu meduze“, „Tajvanskoj kanasti“, „Direktnom prenosu“,… pa i poslednjih godina u opskurnijim ostvarenjima kao što su „Flešbek“, „Miloš Branković“, „Uslovna sloboda“, „Sedam i po“, „Vratiće se rode“, „Sinđelići“, „Taksi bluz“, „Miris kiše na Balkanu“, „Žigosani u reketu“….

Iako gotovo da nije bilo serije poslednjih godina u kojoj se nije pojavio barem na kratko, široj javnosti ostaće u još dugom sećanju po prvoj većoj ulozi na televiziji i ujedno najprepoznatljivijem liku u njegovoj karijeri. Naravno u pitanju je lik Saše u čuvenoj porodičnoj televizijskoj seriji „Bolji život“.

Priznanje „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu dobio je 2010. godine povodom 142. rođendana nacionalnog teatra.

(Danas)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kiki Lesendrić i Piloti u mts Dvorani 3. novembra

Foto: Prmo (mts Dvorana)

Poznati pop- rok sastav Kiki Lesendrić i Piloti održaće koncert u beogradskoj mts Dvorani 3. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni nešto više od 40 godina i istovremeno predstaviti i novi album “Mali tragovi  na nebu”.

Tim povodom se vođa benda Kiki Lesendrić obratio novinarima na press konferenciji u baru Lisabon u mts Dvorani.

Bendu Piloti ovo će, inače, biti prvi samostalni nastup u mts Dvorani, a osnivač benda uoči nastupa  poručuje da se itekako raduje svirci i beogradskom koncertu, posle duže pauze:

”Veliko je zadovoljstvo i raduje me što ću prvi put zasvirati na sceni mts Dvorane.. čuo sam mnogo pozitivnih stvari o akustici prostora i pravo je vreme da održimo koncert na ovom mestu. Ovaj koncert biće potpuno drugačiji od svega na šta je do sada naša publika navikla, jer ćemo pokušati da protrčimo kroz period 42 godine duge karijere”, kaže Kiki, ne krijući da bend za 03. novembar spema iznenađenje koje znači da se bend vraća na svoje prve albume  i taj zvuk.

Na naše pitanje o improvizaciji na koncertu i eventualnoj promeni „kursa kretanja“ stopama drugačijeg repertoara, kada koncert dobije puni zalet, frontmen Lesendrić kaže: „Ja nikada nemam scenario. Naravno uvek postoji taj neki papir koji stoji ispred nas, ali mi smo spontan bend i biće ovo presek naše karijere u muzičkom smislu.“

Kultni sastav je harao  Beogradom tokom 80-ih, a i dan danas brojne generacije uživaju u njihovim hitovim, te ih gotovo svakodnevno čujemo na radio stanicama.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu