Connect with us

Kultura

Premijera predstave „Na unutrašnjem moru“ 5. februara

Foto: Pixabay

Premijera predstave “Na unutrašnjem moru” Edvarda Bonda, biće održana 5. februara u 19 časova na velikoj sceni u Novosadskom Pozorištu (Ujvideki Színhaz).

Projekat “Na unutrašnjem moru” je diplomska predstava režiserke Andreje Kargačin, studentkinje završne godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, smer za pozorišnu i radio režiju pod mentorstvom redovne profesorke Ivane Vujić Kominac (šef klase) i Snežane Trišić, docentkinje.

Igraju: Milica Grujičić, Aleksandar Sarapa, Milena Dautović i Vera Hrćan Ostojić.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Pikasova slika „Žena sa satom“ na aukciji, cena i do 120 mil USD

Pixabay

Jedno od remek-dela Pabla Pikasa, „Žena sa satom“ (1932), koje predstavlja jednu od saputnica i muza španskog umetnika, francusku slikarku Mari-Terez Valter, moglo bi da bude prodato za 120 mil USD na aukciji u novembru, saopštila je kuća Sotbi.

Ta slika pripada bogatoj Njujorčanki Emili Fisher Landau, koja je umrla ove godine sa 102 godine.

Ona takođe poseduje kolekciju dela Džaspera Džonsa, Vilema de Kuninga, Marka Rotka i Endija Vorhola koja će biti ponuđena na aukciji 8. i 9. novembra za jesenju sezonu rasprodaje umetničkih dela u Njujorku.

Aukcijska kuća Sotbi nedavno je saopštila da računa na „više od 400 mil USD“ prodaje ove kolekcije, od čega više od četvrtine za „Ženu sa satom“.

Slika iz 1932. godine dolazi iz Pikasovog perioda „godina čuda“ (annus mirabilis).

Mari-Terez Valter (1909-1977) bila je Pikasova „zlatna muza“, koju je upoznao 1927. u Parizu kada je bio oženjen rusko-ukrajinskom balerinom Olgom Hohlovom.

Pablo Pikaso (1881-1973) ostaje jedan od najuticajnijih i najplodnijih umetnika u modernoj umetnosti, koji mnogi smatraju genijem.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu