Connect with us

Kultura

Premijera predstave „Gubitnik“ 27. maja u JDP-u

Foto: Promo

Predstava „Gubitnik“ prema istoimenom romanu Tomasa Bernharda, i po drami “Mocart i Salijeri” Aleksandra S. Puškina, reditelljke Nataše Radulović, biće premijerno izvedena 27. maja na Sceni „Studio JDP“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U novoj predstavi igraju – Joakim Tasić, Lenka Petrović, Stojša Oljačić i Teodor Vinčić.

Rediteljka Nataša Radulović napravila je adaptaciju dva dela kao hrabar spoj Puškinove „male tragedije“ o Mocartu i Salijeriju i Bernhardovog romana što omogućava neobičan eksperiment.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu