Connect with us

Kultura

Predstavljen roman „Mapa oproštaja” Siniše Soćanina

Foto: Pixabay

Festival Pozorišta „Dobrica Milutinović” pod nazivom „Tragovi 2023“ otvoren je promocijom knjige „Mapa oproštaja” Siniše Soćanina.

U programu su, pored autora, učestvovali direktorka pozorišta Jelena Janković, književna kritičarka Slađana Milenković i glumac Vladimir Balašćak.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, promocija romana „Mapa oproštaja” održana je u Lapidarijumu Muzeja Srema, a planirano je da svi programi u okviru ovog festivala budu održani u Lapidarijumu Muzeja Srema, osim u slučaju lošeg vremena kada će predstave biti izvođene na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović”.

Po rečima Jelene Janković, direktorke pozorišta, festival je omogućen zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici.

„Siniša Soćanin je potekao iz našeg pozorišta, rođen je i odrastao u Sremskoj Mitrovici, glumio u više od 20 predstava, a napisao je nekoliko pozorišnih predstava koje su igrane kod nas“, rekla je Janković o autoru romana, dodajući:

„Roman ‘Mapa oproštaja’ objavila je Laguna, a bio je u širem izboru za NIN-ovu, a potom i u užem izboru za nagradu Beogradski pobednik. Pored toga, Soćanin je objavio i zbirku priča ‘Tri reda zuba’ u ediciji Prva knjiga Matice srpske, 2002, a nedavno je u Laguni objavio je još dva romana ‘Bandoglavić Strahinja’ (za decu, 2018) i ‘Ubisvet’ (2019) koji su takođe bili u izborima za književne nagrade“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Daren Emerson na dočeku Nove godine Hangaru

Foto: Pixabay

DJ Daren Emerson nastupiće 31. decembra, na dočeku Nove 2024. godine u prostoru Hangara Luke Beograd.

„Lajnap za Doček čine i drugi ljudi koji nikada nisu pratili trendove već ih kreirali, koji imaju dugačke i bogate karijere, čije hitove i danas možete čuti na radiju, ali i u setovima mlađih puštača muzike“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, pored Emersona, i Feliks Da Hausket (Housecat) i Timo Mas (Maas) „okupiće iskusniju ekipu koja voli haus prizvuk, ali i onu gradsku publiku koja u poslednje vreme ima nešto manje izbora za izlazak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu