Connect with us

Kultura

Predstava „Vrednost žene” u KC Grad

Foto: Pixabay

Predstava „Vrednost žene” biće odigrana u petak, 3. februara u 19 sati u Kulturnom centru Grad.

„Vrednost žene” pretresa odnos i (ne)zadovoljstvo žene prema ličnom uspehu i društvenoj poziciji, i odnos društva prema (ne)uspehu žene danas.

Predstava je nastala kroz divajzing proces prema istraživanju Dr Tamare Nikolić, docentkinje na Filološkom fakultetu -“Kriterijumi i aspekti kreiranja pojma uspešne žene u Srbiji”.

Uzorak istraživanja bile su žene iz gradske sredine za koje na prvi pogled ne bismo pomislili da su žrtve svakodnevnog omalovažavanja, diskriminacije, ili mobinga.

„Ideja je bila da osvetlimo manje očigledne, a opet, najbliže slučajeve, koji se ignorišu na dnevnom nivou“, ukazano je povodom nastanka predstave.

  • Koautori/izvođači: Nataša Milojević, Mina Ćirić, Petra Đurašković, Marko Nektan
  • Dramaturgija: Mina Ćirić
  • Istraživačica: Tamara Nikolić
  • Kostim i scenografija: Tamara Jeremić
  • Muzika: Bogdan Brudar
  • Konsultantkinja za režiju: Sunčica Milosavljević
  • Produkcija: BAZAART

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Brajan Adams ponovo u Beogradu

Foto: Pixabay

Brajan Adams, čuveni rok pevač, tekstopisac, gitarista, basista i producent će u okviru svetske turneje pod nazivom “So Happy It Hurts” nastupiti pred domaćom publikom 12. decembra u beogradskoj Štark Areni, najavio je Skymusic.

Legendarni kantautor, jedan od najcenjenijih i najuzbudljivijih live izvođača na svetu, prirediće nezaboravno veče rokenrola i vanvremenskih hitova koje domaća publika, bez obzira na starosnu dob, prepoznaje već na prve taktove.

“Summer of ’69”, “Heaven”, “Everything I Do (I Do It for You)”, “Cuts like a knife“, „18 till I die“, „Please forgive me“, „Have you ever really loved a woman”, ”All For Love” – u saradnji sa legendama Stingom i Rodom Stjuartom, zatim “It’s only love”“ koju je Brajan u originalu svojevremeno snimio sa Tinom Tarner, samo su neki od muzičkih remek-dela koje je popularni muzičar u svojoj više od četiri decenije dugoj karijeri stvorio i otpevao.

Objavio je 17 albuma, sa nekoliko stotina miliona prodatih primeraka širom sveta. Samo u prošloj godini objavio je četiri albuma – “So Happy It Hurts“, koji je nominovan za nagradu Grammy, zatim “Pretty Woman – The Musical“ i dva albuma sa najvećim hitovima – “Classic”, I i II deo.

Adams je tokom svoje višedecenijske karijere tri puta bio nominovan za nagradu Oskar, pet puta za Zlatni Globus, a dobitnik je čak 20 Juno priznanja, kao i prestižne Grammy nagrade.

Ulaznice za koncert moći će da se kupe već od petka, 24. marta, putem sajta efinity.rs, preko besplatne aplikacije eFinity, u TC Rajićeva (I sprat) i na blagajni Štark Arene.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu