Connect with us

Kultura

„Pozorište u parku“ 3. juna na Tašmajdanu

Foto: Pixabay

U Tašmajdanskom parku u Beogradu u subotu, 3. juna od 17 do 20 časova po šesti put biće organizovana revija kreativnog dramskog stvaralaštva dece i mladih na otvorenom „Pozorište u parku“.

Cilj revije je da približi deci igru kao osnovni kvalitet dečjeg pozorišta, najavilo je danas udruženje BAZAART.

Za ovogodišnji program odabrano je 10 predstava pozorišta iz Požarevca, Zaječara, Pančeva, Obrenovca, Valjeva i Beograda.

U „Pozorištu u parku“ učestvuju deca, a ne glumci. Pozorište nema salu, reflektore, sedišta i ulaznice, već je otvoreno za sve.

Publika ne mora da miruje i ćuti već je poželjno da aktivno prati dramsku priču, jer je „Pozorište u parku“ svetkovina igre, mašte i kreativnosti dece i mladih u pozorištu, navedeno je u saopštenju.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Predstava „Gubitnik“ večeras u Solunu

Foto: Pixabay

Predstava „Gubitnik“ rediteljke Nataše Radulović biće izvedena danas na 58. Dimitria festivalu u Solunu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

Spoj male tragedije Aleksandra Sergejeviča Puškina o Mocartu i Salijeriju i romana Tomasa Bernharda o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha premijerno je izveden na sceni Studio JDP 27. maja.

U predstavi igraju Joakim Tasić, Lenka Petrović, Stojša Oljačić i Teodor Vinčić, a prevodioci su Zlatko Krasni i Ivan S. Šajković, saopštio je JDP.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu