Connect with us

Kultura

Poznati finalisti festivala BARF11

Udruženje rok muzičara Srbije URMUS, saopštilo je imena finalista jedanaestog izdanja Beogradskog autorskog rok festivala – BARF11.

Finale festivala BARF11 biće održano 25. decembra u 18.30 u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kada će odabrani finalisti imati priliku da uz najbolju produkciju uživo prezentuju svoje pesme.

Od preko 60 poslatih prijava, broj prihvaćenih i potvrđenih učesnika jedanaestog Beogradskog autorskog rok festivala je 52. „Ovo veći broj učesnika u odnosu na prethodne godine. Žiri zadužen za odabir finalista je ovoga puta imao posebno težak zadatak…“ kažu iz URMUS-a i dodaju:

URMUS kao organizator festivala zahvaljuje se svim učesnicima festivala i želi svima puno uspeha u daljem radu. „Kvalitet svih učesnika je evidentno poboljšan u odnosu na neke ranije godine. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali se trudimo da što većem broju učesnika pružimo šansu, te je i ovog puta predviđen broj od 6 finalista proširen na 8.

Finalisti BARF11 su:

 • DIRECT DRIVE (Zrenjanin)
 • SARA DŽESIKA PANKER (Beograd)
 • CARDINAL POINT (Vranje)
 • X-MACHINE (Mladenovac)
 • SHORT REPORTS (Novi Sad)
 • ИБАR (Beograd)
 • ALHAMBRA (Beograd)
 • AURIUM (Beograd)

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti pobednici po glasovima publike poslednjeg izdanja festivala – ASCEND iz Beograda, bend SANITARIUM (pobednici prijateljskih i partnerskih Bunt rok festivala i Mobile Demo Festa), i specijalni gosti ARIGO SAKI band. Arigo Saki je jedan od najistaknutijih članova URMUS-a i veliko nam je zadovoljstvo da ugostimo na festivalu njega i njegov bend gde će podeliti sa nama muziku sa svog debi albuma.

Finalisti će se u finalu “boriti” za VREDNE NAGRADE!

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF11.

 • prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; snimanje i digitalno izdanje singla za Multimedia Music
 • druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 000,00 dinara
 • treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuju URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu godine

Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala. U saradnji sa Multimedia Music objaviće se i kompilacija pesama odabranih bendova sa ovogodišnjeg BARF-a.
Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

Pozivamo vas da dođete u nedelju 25.decembra od 18.30h u Dom omladine u što većem broju i da podržite ove sjajne bendove!“ kažu organizatori.

Ulaz na festival će se kao i prethodne godine naplaćivati simboličnih 200 RSD, a karte će se prodavati na ulazu pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Zoran Knežević izabran za novog predsednika SANU

Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti izabrala je astronoma Zorana Kneževića za novog predsednika akademije SANU.

Knežević je dobio glasova 75 u odnosu na 33 svog protiv kandidata kompozitora Svetislava Božića.

Knežević je astronomiju diplomirao Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu 1972, magistrirao 1976. i doktorirao 1989. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu