Connect with us

Kultura

Poziv bendovima na konkurs Liman zove

Foto: Pixabay

Pozivamo novosadske bendove (i solo izvođače) koji sviraju rok, pank, pop, metal ili klasičnu, a autorsku muziku, da iskoriste priliku i prijave se na konkurs u okviru projekta LIMAN ZOVE, koji se tradicionalno realizuje svake godine na Limanu u Novom Sadu.

Za prijavu je potrebno poslati kratak snimak izvođenja jedne od autorskih kompozicija na mejl adresu: [email protected] do 24. septembra 2023. godine. Nakon toga izvršićemo selekciju i odabrati izvođače koji će dobiti priliku da se pokažu i nastupe na bini sa kompletnom koncertnom produkcijom i dobiju višekanalni snimak svog nastupa.

Ove godine predstavnici EXIT festivala odabraće najbolji bend koji će nastupiti na Fusion stage-u Exit-a 2024. godine.

Inicijator projekta, Sreta Kovačević, naglašava: ,,iz sopstvenog iskustva svestan sam koliko je bilo bitno što je Pekinška Patka nastupila na Subotičkom omladinskom festivalu. Do tog momenta bilo nam je teško da se predstavimo i dobijemo priliku da nas neko čuje’’. Komentarišući reakciju Exit festivala da podrži ovu manifestacju, rekao je: ,,EXIT se po ko zna koji put pokazao odgovorno prema lokalnim vrednostima i za to im svaka čast.  Za neafirmisane izvođače, prilika da nastupe na Exit-u je  ravna dobitku na lutriji – to je referenca koja se teško stiče’’.

Koristimo priliku da najavimo i izdavanje kompilacije sa snimcima prošlogodišnjeg  nastupa bendova, u izdanju Multimedia music, do kraja ove godine.

Cilj aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta LIMAN ZOVE jeste afirmacija mladih umetnika, čemu je Audio Konstruktor posvećen svojim društveno odgovornim poslovanjem dugi niz godina.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu