Povežite se sa nama

Kultura

“Poslednji ples”  – novi singl grupe Stefan Nemanja

Objavljeno

on

Foto: Promo

Grupa Stefan Nemanja objavila je novi singl i spot, ljubavnu baladu “Poslednji ples”, pod etiketom PGP-RTS.

Iako je možda neobično da se kao letnji singl objavi ljubavna balada, upravo je leto to godišnje doba kada nam se najčešće događaju najveće ljubavi u životu (od kojih neke završe sa srećnim, a neke sa tužnim krajem). Leti se održavaju i obeležavaju velike i male mature i tada nam se neki ples posebno ureže u sećanje… – kažu članovi benda.

Video spot za pesmu „Poslednji ples“ sniman je u Pančevu, a uz nju su plesali Sandra Vidović i Nemanja Forkapić. Plesnu koreografiju su osmislili Sandra i Stefan Vidović. U spotu je učestovala i violinistkinja Sanja Stojanović. Video produkciju je radio Bojan Stevanović (Kan i Lingus).

Muziku je komponovao Damir Mojsin, dok su mu kod teksta i aranžmana za pesmu pripomogli Stefan Kovačević i Nemanja Savić. Mix i master uradio je Stefan (Blacksmith studio). Pored Stefana (gitare, vokal) i Nemanje (vokal, orkestracija) u snimanju pesme učestvovali su: Vladimir Ružičić Kebac (bubanj, perkusije), Damir Mojsin (bas gitara) i Aleksa Stanković (klavijature).

Pesma „Poslednji ples“ četvrti je singl grupe Stefan Nemanja kojim započinju saradnju sa izdavačkom kućom PGP RTS.

Veoma nas raduje saradnja sa najvećom izdavačkom kućom sa ovih prostora. Uveliko radimo na novim pesmama i još uvek nismo sigurni da li će one sačekati kompletiranje albuma ili ćemo nastaviti sa objavljivanjem singlova – kaže bend.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Ethno.com festival od 30. septembra u Pančevu

Objavljeno

on

Shira Utfila / Foto: Promo (KCP)

Osamnaesto izdanje Ethno.com festivala, posvećenog savremenoj world music sceni, biće održano od 30. septembra do 2. oktobra u organizaciji Kulturnog centra Pančevo.

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije predstaviće se šest autora i ansambala iz Srbije, Austrije i Slovenije: Jelena Popržan, Aleksandar Jovanović Šljuka, Rođenice, Širom, Pančevački tamburaški orkestar i Shira Utfila.

Rođenice / Foto: Promo (KCP)

Prve festivalske večeri, u četvrtak 30. septembra od 20 časova u Svetosavskom domu u Pančevu, publici će se predstaviti Jelena Popržan i Aleksandar Jovanović Šljuka.

Drugo festivalsko veče održava se u petak, 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u 20 časova, a na programu će biti koncerti sastava Rođenice iz Srbije i Širom iz Slovenije.

Širom / Foto: Promo (KCP)

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu 2. oktobra u 20h u Dvorani kulturnog centra Pančeva, nastupiće Pančevački tamburaški orkestar i sastav Shira Utfila.

Ethno.com festival je pokrenut 2003. godine, sa idejom istraživanja i prezentovanja autorskih vizija tradicionalne muzike najznačajnijih domaćih muzičara, ali i promovisanja umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku. Od 2013. godine ova manifestacija pravi zaokret u programskom konceptu ka savremenim strujanjima na world music sceni.

Jelena Popržan / Foto: Promo (KCP)

Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta s primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda. Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije –  kažu organizatori.

Umetnički direktor festivala je violinista Filip Krumes.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu