Connect with us

Kultura

Portugalska blek metal senzacija Gaerea u Beogradu

Foto: Promo

Portugalski blekeri Gaerea premijerno u sklopu The Undying Mirage turneje dolaze u Srbiju, i nastupiće 8. juna na Zappa Barki.

Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: “sa svrhom da omogući širenje unutrašnjeg osećaja besa među drugima.

Osećaj koji je toliko vredan da ga nismo mogli kvantifikovati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osećaj. Nešto što može da se opiše samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti.” M

omci su dosad izdali istoimeni EP u 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i najaktuelniji Mirage (2022.)

Kažu da je zadnji nastao pod snažnim uticajem pandemije i kako smo imali priliku da shvatimo da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije.

Posebno ističu narcisizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo videti i u tome.

Ljubitelji bendova kao što su Mgla, UADA, Groza ili Kanonenfieber ne smeju da propuste ovaj koncert. Vidimo se 8. juna u Zappa Barki!

Ulaznice mogu da se kupe putem Gigs Tix.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Izložba „Kroz ključaonicu” u KC Grad

Foto: Promo

U ponedeljak, 12. juna u 19 sati u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnika Aleksandra Srbljanina pod nazivom “Kroz ključaonicu”.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju. Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom “Kroz ključaonicu”, stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela.

Izložba će biti otvorena do 25. juna svakog dana od 16 do 21 sat.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu