Connect with us

Kultura

„Ponoćna biblioteka“ uskoro u prodaji

Foto: Promo

„Ponoćna biblioteka“, novi roman autora svetskog bestselera „Kad ljubav pobedi vreme“ Meta Hejga, podsetiće nas da ne treba da potcenjujemo važnost malih stvari.

Nora Sid živi monotonim, običnim životom i oseća se neželjeno i neostvareno. Izgubila je posao, najboljeg prijatelja, brata… Njen život je u rasulu i njena voljena mačka je mrtva. Ona je duboko tužna. Živeti je postalo ništa drugo do obaveza. Jedne noći njen očaj dostiže vrhunac i ona poseže za antidepresivima. Svet postaje crn.

Ali Nora se budi. Ne u raju ili paklu ili čistilištu, već u biblioteci. Ponoćna biblioteka je mesto gde se ljudi zateknu kad nisu sigurni kojim putem da krenu. Sve dok je ponoć, ona ima mogućnost da svoj trenutni život zameni za neki drugi, da svoju karijeru usmeri u drugom pravcu, da iznova oživi raskinute veze, da ostvari mladalački san. Nora će na čudesnom putovanju kroz Ponoćnu biblioteku morati da zaviri duboko u sebe kako bi pronašla odgovor na pitanje šta je zapravo to što naš život čini istinski ispunjenim i vrednim življenja.

„Knjiga koja će vas opčiniti. Vizija beskonačnih mogućnosti, novih puteva kojima ćemo poći, novih života koje ćemo živeti, u jednom potpuno drugačijem svetu koji negde postoji: baš ono što nam je potrebno u ovim teškim vremenima.“ – Njujork tajms

Od objavljivanja, knjiga je prodata u više od dva miliona primeraka, provela je 85 nedelja u samom vrhu top-liste Njujork tajmsa i prevedena je na 50 jezika. Izabrana je za najbolju knjigu 2020. godine na sajtu Goodreads, proglašena je za Amazonovu knjigu godine i ušla je u uži izbor za britansku Nacionalnu književnu nagradu.

Ponoćna biblioteka uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Predstava „Gubitnik“ večeras u Solunu

Foto: Pixabay

Predstava „Gubitnik“ rediteljke Nataše Radulović biće izvedena danas na 58. Dimitria festivalu u Solunu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP).

Spoj male tragedije Aleksandra Sergejeviča Puškina o Mocartu i Salijeriju i romana Tomasa Bernharda o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha premijerno je izveden na sceni Studio JDP 27. maja.

U predstavi igraju Joakim Tasić, Lenka Petrović, Stojša Oljačić i Teodor Vinčić, a prevodioci su Zlatko Krasni i Ivan S. Šajković, saopštio je JDP.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu