Connect with us

Kultura

Pogonbgd i Po kratkom postuku u klubu Fest

Foto: Promo

Bendovi Pogonbgd i Po kratkom postupku održaće koncert u petak, 23. decembra u zemunskom klubu Fest.

Beogradski pank rok sastav Pogonbgd nastao je 2004. godine, iza sebe ima tri studijska albuma: “U samoodbrani” (2011), “Moji heroji” (2012), “Pogonophobia” (2017) i dva singla – “Armija”, “Blok rok”.

Pored toga, Pogon je zajedno sa bednovima Kamene kare i Napalm job, bio deo kompilacije Trostruki prelom.

U prethodnih 18 godina istakli su se jakim i iskrenim tekstovima, u kojima dominira ulična tematika, kao i energičnim koncertima ispunjenim euforičnom atmosferom i horskim pevanjem.

Po kratkom postupku/ Photo: youtube.com printscreen

Kao specijalni gosti za ovu priliku nastupiće bend Po kratkom postupku. Ovaj loud ‘n’ dirty punk ‘n’ roll bend, kako sebe opisiju, nastao je 2002. godine u Beški.

Do sada su objavili nekoliko izdanja: “Iz prve ruke” (2009), “Sve po spisku” (2012), “U raskoraku” (2014) i “Slika i Neprilika” (2018) i održali veliki broj klupskih i festivalskih svirki u Srbiji i regionu.

Za ovu priliku oba benda pripremila su set liste stastavljene od najznačajnijih pesama nastalih u prethodnom (skoro) dvodecenijskom radu.

Za sve ljubitelje kvalitetne svirke i jedinstvenog pank zvuka, klub Fest je, 23. decembra, prava adresa.

Početak koncerta zakazan je za 21 sat, a ulaznice po ceni 600 dinara moći će da se kupe na ulazu u klub.

lj.z.

 

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvaranje izložbe „Namerno – Nemarno“

Foto: Promo

Izložba „Namerno – Nemarno“ Vladimira Petrovića – Talenta biće otvorena u utorak, 12. decembra u 18 sati u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku.

Vladimir Perić – Talent (1962) je multimedijalni umetnik prisutan na savremenoj umetničkoj sceni već četiri decenije. Studirao je grafiku i fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije kao i Art Directors Club-a Srbije.

Radove je predstavlјao pod pseudonimom Talent od 1986. do 1996. godine, zatim osniva i izlaže u okviru grupe Talent Factory do 2006. godine kada se posvećuje projektu: „Muzej detinjstva“ i drugim radovima koje izlaže pod svojim imenom. Izlagao je na više od 80 samostalnih i više od 200 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Radovi su mu objavlјivani u mnogim uglednim publikacijama poput: 2nd Sight, Graphic Design After the End of Print Dejvida Karsona, časopisima: Domus, How, Graphics International, Blue, European Photography, Kvadart, Eterna, Reč, New Moment, Remont Art Magazin. Perićeva autorska tipografija, font FeO₂ (2001) uvrštena je u pregled najznačajnijih dostignuća grafičkog dizajna 20. veka u okviru publikacije „Icons of Graphic Design“ Stivena Helera i Mirka Ilića. Dobitnik je Politikine nagrade za likovnu umetnost iz fonda Vladislav Ribnikar za izložbu „Made in Yugoslavia” (2006). Bio je predstavnik Republike Srbije na 55. Bijenalu likovnih umetnosti u Veneciji (2013). Za rad „Karantin za ptice“ (2020) dobija nagradu Galerije ,,Nadežda Petrović” u okviru 30. Memorijala u Čačku.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu