Connect with us

Hronika

Podignut optužni predlog protiv serijskog silovatelja – tužilaštvo traži 2 godine i 10 meseci za Igora Miloševića

Foto: Printscreen Instagram / informernovine

Dana 22.11.2022. godine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv I.M. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika.

Optužnim predlogom okrivljenom I.M. je stavljeno na teret da je dana 27.09.2022. godine pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu „Informer“, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I.T. istoj uputio reči „Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči„, kao i „Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči“, što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Okrivljeni I.M. je dana 30.09.2022. godine zadržan od strane Odeljenja za javni red i mir Policijske uprave za grad Beograd, a po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Dana 02.10.2022. godine okrivljeni je saslušan u prostorijama tužilaštva i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo svedoka oštećenu J.R. i svedoka I.T. i naredilo vršenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog. Iz nalaza i mišljenja veštaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog I.M. da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, kao i da je okrivljeni procesno sposoban.

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u radnjama okrivljenog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da ga nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci, imajući u vidu da je isti višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, kao i da se prema njemu izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine. Takođe, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

(Prvo osnovno javno tužilaštvo)

I.T.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Direktan sudar dva automobila kod Paraćina: Četvoro povređenih, među njima i dvoje dece

Pixabay

Na regionalnom putu Paraćin – Zaječar, kod mesta Glavice, večeras se dogodio direktan sudar dva automobila, a povređene su četiri osobe, od kojih dvoje dece.

U udesu su, kako saznajemo, učestvovali „pežo“ i BMW.

Povređeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u najbližu bolnicu.

Na delu puta gde se dogodila nezgoda je smanjena vidiljivost, pada sneg, a kolovoz je klizav.

U toku je policijski uviđaj, kojim bi trebalo da se utvrde svi detalji udesa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu