Connect with us

Kultura

Počinju Koncerti na Zidiću Doma omladine

Foto: Promo

Koncerti na Zidiću, nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, uskoro ulaze u devetu sezonu! Dom omladine Beograda od 2013. na Platou Milana Mladenovića publici predstavlja nove muzičke talente i već afirmisane bendove iz zemlje i okruženja.

Jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa Beograđana i gostiju našeg glavnog grada postao je institucija za sebe, a do sada je ugostio preko 200 muzičkih sastava – uglavnom snage koje tek stupaju na scenu.

I ove godine, svakog petka od 20 sati Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

Deveta sezona Koncerata na Zidiću počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike, nastupom popularnog domaćeg bluz-rok benda Cotton Pickers. Pored numera sa njihovog uspešnog prvenca “Slaughterhouse Blues”, publika će moći da čuje i nekoliko novih pesmama, koje će se naći na drugom autorskom albumu na kojem Pickersi uveliko rade.

U prvom “redovnom” terminu petkom, 25. juna od 20 sati pred publiku na Platou Milana Mladenovića izlazi jedan od koncertno najativnijih domaćih bendova: Keni nije mrtav. Ova energična gitarska trojka, koja je pank-rok muziku izmestila u neke nove okvire i van šablona ovog žanra, uoči nastupa na popularnom Zidiću najavljuje novi singl, ali i dugo očekivani debi album, koji bi trebalo da bude objavljen tokom ove godine.

Pozivamo publiku da i ove godine tokom jula i avgusta vikend započne uz sjajne bendove, neočekivana muzička otkrića i veselo druženje na Zidiću. Budite deo jedinstvenog putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika!

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Od 1. oktobra stiže ROMODROM

Foto: Promo

Od početka oktobra, pa do sredine januara u Beogradu nas očekuje ROMODROM, niz događaja koji su po konceptu i krajnjem cilju nešto što se, na ovaj način, do sada nije dešavalo.

Idejni tvorac “ROMODROMA“ – Romskog Kulturnog Kluba, Dragan Ristić, aktivista i frontmen grupe KAL i osnivač Romskog Kulturnog Centra, nam dolazi sa novom idejom, donoseći dašak diverziteta na kulturnu i muzičku scenu Beograda.

Projekat ROMODROM koji će u vidu više različitih manifestacija biti sproveden sa ciljem edukacije većinskog stanovništva o kulturi, tradicionalnom nasleđu i participaciji Roma u kulturnom i društveno-naučnom životu naše zemlje, usmeren je na prevazilaženje jaza koji je nastao vekovnim stereotipnim viđenjem romskog naroda i konstantnim udaljavanjem većinskog stanovništva. Kroz saradnju sa raznim umetnicima i naučnim radnicima kako romskog tako i neromskog porekla, ideja je da se podstakne i jačanje zdravog nacionalnog ponosa Roma, koji je vremenom poljuljan i povremeno čak doveden do negacije.

Kroz niz panel diskusija praćenih muzičkim programom, stvarajući opuštenu atmosferu punu poverenja, biće kreiran prostor za otvorenu komunikaciju i saradnju između dva naizgled veoma različita, a suštinski tako bliska sveta.

ROMODROM će biti otvoren 1. oktobra u 20 sati u klubu Ciglana diskusijom pod nazivom “Romi u srpskoj kinematografiji“. Učesnici debate su Goran Gocić ,pisac , novinar i filmski kriticar, Sreten Jovanović, filmski producent, Radenko Ranković ,profesor filmske produkcije i Gordana Nešić ,novinarka .Nakon razgovora sledi poslastica za muzičke sladokusce, koncert grupe AMARO DEL koja godinama neguju romsku muziku.

Dragan Ristić – Kal, kroz rad u Romskom Kulturnom Centru, godinama sprovodi projekte koji promovišu romsku kulturu, pa tako i ovaj put pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstva kulture i informisanja i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a u saradnji sa Evropskim romskim institutom za umetnost i kulturu Srbija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu