Connect with us

Borilački sportovi

Počinje Svetsko tekvondo prvenstvo u Meksiku

SRBIJU PREDSTAVLJA UKUPNO DESET TAKMIČARA

Tekvondo reprezentacija Srbije doputovala je u meksičku Gvadalaharu, gde se od 13. do 20. novembra održava Svetsko prvenstvo.

Boje Srbije braniće ukupno desetoro takmičarki i takmičara, u konkurenciji žena Lana Komnenović (do 46 kilograma), Tijana Bogdanović (do 53kg), Nađa Savković (do 62kg), Aleksandra Perišić (do 67kg) i Nadica Božanić (do 73kg), a kod muškaraca Relja Ivković (do 54kg), Novak Stanić (do 63kg), Lazar Dragojević (do 68kg), Stefan Takov (do 74kg) i Mahdi Hodabahši (do 87kg).

-Smestili smo se i sada sledi standardna procedura, registracija, obavezna slikanja i, što je najvažnije, nastavak priprema do početka takmičenja – kaže trofejni trener Dragan Jović, koji je sa Predragom Kovačićem sa ekipom u Meksiku.

Poznat je i raspored takmičenja u Gvadalahari po danima, drugog dana nastupaju Aleksandra Perišić, Nađa Savković i Mahdi Hodabahši, trećeg Lazar Dragojević, četvrtog Stefan Takov, petog Novak Stanić i Tijana Bogdanović, šestog Nadica Božanić i Relja Ivković i sedmog Lana Komnenović.

Na prethodnom šampionatu, 2019. godine u Mančesteru, nije bilo medalja, iz južnkorejskog Mudžua 2017. zlata su donele Vanja Stanković i Milica Mandić, 2015. u Čeljabinsku, u Rusiji, Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju, dve godine pre toga u Puebli, u Meksiku, Ana Bajić bila je 'bronzana', a 2011. u Kendžuu, u Južnoj Koreji bronza je pripala Milici Mandić.

FOTO – TSS

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Borilački sportovi

Bokseri uspešno nastavljaju pripeme

POSLE DUBAIJA SRPSKE PREDSTAVNIKE OČEKUJE ZLATIBOR

Bokserska reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme u srpskoj ruži vetrova, na prelepom Zlatiboru. Nakon brušenja forme u tropskom ambijentu Dubaija na samom kraju 2022, finiš kondicionih i tehničkih priprema srpski boks asovi odrađuju na planini gde se kale za sve izazove koje će im ring doneti u 2023.

Na pripremama na Zlatiboru koji je već duži niz godina srpska baza plemenite veštine ulestvuje oko 50 boksera, od seniora, preko omladinaca do juniora. Seniorski deo ekipe čine: Omer Ametović, Semiz Aličić, Almir Memić, Rastko Simić, Džejlan Toskić, Nazif  Sejdi, Stefan Camović, Vladan Babić, Igor Rogić, Tamir Galanov, Aleksej Šendrik, Pavel Fedorov, Vahid Abasov, Sadam Magomedov. Na čelu stručnog štaba nalazi se selektor Milan Piperski, a veliko pojačanje je ugledni trener iz Kazahstana Bolat Nijazimbetov.

Stroj selektora omladinske reprezentacije Nebojše Čurovića čine: Dimitrov Hristofer, Dženis Vanis, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđan Tomić, Strahinja Mitrović, Filip Džida, Miloš Marković, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Adam Krstović, Dimitrije Andrejević, Đorđe Jojić. Tim juniorske selekcije na pripremama na Zlatiboru po izboru selektora Branislava Jovičića čine: Filip Stanojević, Uroš Ćosić, Nikola Bogatinoski, Đorđe Marković, Vasilije Đurđević, Veljko Ristić, Strahinja Rašević, Nermin Mujdragić, Strahinja Grgur, Admir Kamensničanin, Nikola Maksimović, Strahinja Samardžić, Veljko Jovanović.  

-Počeli smo godinu u kojoj nas očekuje mnogo izazova i prilično zgusnut kalendar. Bazične, odnosno opštefizičke pripreme na Zlatiboru teku u najboljem redu i plan je da u ovoj našoj fantastičnoj bazi provedemo 21 radni dan. Očekuje nas mnogo važnih takmičenja ove godine, imamo zadate ciljeve i zadatke i nadam se da ćemo ih ostvariti.

Već posle ovih priprema idemo za Bugarsku, gde ćemo nastupiti na najjačem turniru na svetu, Strandžat kupu, sa A selekcijom. Nakon toga, u martu imamo u planu zajedničke pripreme u Beogradu sa selekcijama Francuske, Irske i još nekim jakim timovima, posle kojih će uslediti tradicionalni Beogradski pobednik gde ćemo imati jaku i veliku konkurenciju – objašnjava selektor seniorske bokserkse selekcije Srbije Milan Piperski.

U aprilu plan je da reprezentacija Srbije odradi pripreme u Kazahstanu, jednoj od vodećih zemalja na svetu kada je boks u pitanju.

-Pripreme u Kazahstanu biće ujedno i poslednje pred učešće na Prvenstvu sveta koje će ove godine biti održano u Uzbekistanu i gde imamo velike ambicije. Najvažniji turnir biće kvalifikacije za Olimpijske igre koje su planirane na Evropskim igrama u junu u Poljskoj (Krakov) – ističe Piperski.

U drugom delu takmičarske 2023. mladi srpski bokseri boriće se na Evropskom šampionatu do 22 godine.

IZVOR I FOTO – BSS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu