Connect with us

Kultura

Počinje nova sezona Narodnog pozorišta Niš

Foto: Pixabay

Predstavom „Sladoled“, u subotu, 1. oktobra od 20 sati, počinje nova pozorišna sezona u niškom Narodonm pozorištu.

U toku oktobra publika moći da pogleda predstave „La Gerilla“, „Gde smo ono stali“, „Jedan Edip“, „Pokojnik“, „Heroji nacije“, „Neki to vole vruće“, „Jabuka“, „Karmen“ i „Hasanaginica“.

Prva na oktobarskom repertoaru, predstava „Sladoled“ je na nedavno održanom festivalu duodrame u Topoli nagrađena najvećim brojem glasova publike, a glumica Ivana Nedović dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

U utorak, 4. oktobra na repertoaru će biti predstava „La Gerilla“ u režiji Marka Jovičića, koju će svi zainteresovani moći da isprate i 6. oktobra.

Komad „Gde smo ono stali“ u režiji Nenada Todorovića biće prikazan u sredu 5. oktobra, dok je subota rezervisana za Jedan „Edip“ čiji je režiser Jug Đorđević.

Delo Branislava Nušića „Pokojnik“ u režiji Željka Đukića igraće se u utorak, 11. oktobra, a već narednog dana glumci će izvoditi predstavu „Heroji nacije“.

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ koji je ove godine privukao najveću pažnju publike, oni koji nisu, moći će da pogledaju 14. i 22. oktobra.

Na sceni pozorišta, 15. oktobra biće komad „Jabuka“, dok će opera Karmen po Žoržu Bizeu biti prikazana 10. oktobra.

Poslednja predstava u mesecu biće „Hasanaginica“, rađenja u komrodukciji sa leskovačkim Narodnim pozorištem.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Bruce Dickinson i sledeće godine dolazi u Beograd

Foto: Pixabay

Fanove Bruce Dickinsona obradovaće vest da će ponovo slušati pevača Iron Maidena 22. marta sledeće godine na Jon Lord´s “Concerto For Group And Orchestra” u beogradskom Belexpocentru.

Orkestar koji broji 85 članova pod dirigentskom palicom Paul Mann-a izvodiće numere grupe Deep Purple, uz gostujuće muzičare: Bruce Dickinsona, John O’Hara-u (Jethro Tull), Tanyu O’Callaghan (Whitesnake), Kaitnera Z Doku i Bernarda Welza, sa čijeg Faceook naloga je i pronađena informacija o koncertu.

Inače, “Concerto For Group And Orchestra” je live album benda Deep Purple koji su objavili 1969. godine snimivši koncert sa Royal Philharmonic Orchestra u Royal Albert Hallu. Lord je komponovao muziku, a Gillan je napisao tekstove.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu