Connect with us

Kultura

Počinje nova sezona Narodnog pozorišta Niš

Foto: Pixabay

Predstavom „Sladoled“, u subotu, 1. oktobra od 20 sati, počinje nova pozorišna sezona u niškom Narodonm pozorištu.

U toku oktobra publika moći da pogleda predstave „La Gerilla“, „Gde smo ono stali“, „Jedan Edip“, „Pokojnik“, „Heroji nacije“, „Neki to vole vruće“, „Jabuka“, „Karmen“ i „Hasanaginica“.

Prva na oktobarskom repertoaru, predstava „Sladoled“ je na nedavno održanom festivalu duodrame u Topoli nagrađena najvećim brojem glasova publike, a glumica Ivana Nedović dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

U utorak, 4. oktobra na repertoaru će biti predstava „La Gerilla“ u režiji Marka Jovičića, koju će svi zainteresovani moći da isprate i 6. oktobra.

Komad „Gde smo ono stali“ u režiji Nenada Todorovića biće prikazan u sredu 5. oktobra, dok je subota rezervisana za Jedan „Edip“ čiji je režiser Jug Đorđević.

Delo Branislava Nušića „Pokojnik“ u režiji Željka Đukića igraće se u utorak, 11. oktobra, a već narednog dana glumci će izvoditi predstavu „Heroji nacije“.

Mjuzikl „Neki to vole vruće“ koji je ove godine privukao najveću pažnju publike, oni koji nisu, moći će da pogledaju 14. i 22. oktobra.

Na sceni pozorišta, 15. oktobra biće komad „Jabuka“, dok će opera Karmen po Žoržu Bizeu biti prikazana 10. oktobra.

Poslednja predstava u mesecu biće „Hasanaginica“, rađenja u komrodukciji sa leskovačkim Narodnim pozorištem.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Vlatko Stefanovski trio nastupio u mts Dvorani

Foto: Bojan Petrović

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski sa svojim triom održao je nezaboravni koncert u punoj mts Dvorani.

Beograđani su posle dužeg vremena imali prilike da uživo čuju vrsnog instrumentalistu sa bendom u celovečernjoj „gitarskoj magiji“ koju je priredio ovdašnjoj publici na koncertu dugom dva i po sata.

Malo je reći da je publika uživala nošena zvukom koji u jedinstvenom muzičkom izrazu stvara Stefanovski sa svojim triom ( bas Ivan Kukić, bubanj Jan Stefanovski i gitara Vlatko Stefanovski). Triu se  u svirci ovoga puta  pridružio i gost za klavijaturom  Damir Imeri.

Naime, jedan od omiljenih muzičara sa ovih prostora dočekan je burnim ovacijama, te se nakon kratkog uvoda pozdravljajući Beograđane, odmah latio gitare i koncert otvorio pesmom Skyhook.  Nakon impozantnog uvoda, publiku su polako počeli da očaravaju i „nose“ najpre čuvena Makedonsko devojče, a odmah potom i Kandilice, Verba nadež ljubov, Nisam tvoj, Talasna dužina, Istok Zapad, da bi mu se u izvedbi nunere Si zaljubiv pridružio specijalni gost- Rade Šerbedžija, čijim se pojavljivanjem publika oduševila.

U veštim kombinacijama stilova,po čemu je i poznat, publika je iskusila vrhunsko umeće na instrumentima koji su kombinovali džez, rokenrol, bluz, džez fjužn, kao i makedonsku tradicionalnu muziku. Tako su se mogli čuti na gitarama, bogato skrojeni ritmovi pesama Gypsy song, Femme fatale, Zajdi Zadji, a posebni trans publika je doživela izvođenjem pesme Čuvam noć od budnih i Kao Kakao sa istoimenog albuma iz 1987. godine , čuvene grupe Leb i sol, čiji je Stefanovski osnivač.

Koncert je završio pozdravljajući Beograđane i u samom finišu  svirajući Skopje, Bistra voda, Aber dojde donke i Uči me majko karaj me.

Podsetimo, Stefanovski ima karijeru dugu skoro 50 godina, koju je započeo kroz čuvenu grupu Leb i sol. Poreklom i z Makedonije, VlatkoStefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio Leb i sol. Sa Leb i sol objavio  je 13 albuma i nastupao širom sveta.Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume,  radio je muziku za film i pozorište,  i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu