Connect with us

Kultura

Počinje Književnost i strip samit

Foto: Promo

U okviru Meseca Frankofonije Zaprokul u saradnji sa Institutom za književnost i umetnost i Francuskim instututom u Srbiji predstavlja Književnost i strip samit, četvorodnevnu međuumetničku konferenciju od 30. marta do 2. aprila.

KIS Samit biće posvećen devetoj umetnosti, autorima, ilustratorima, izdavačima, kritičarima i teoretičarima stripa, kao i široj publici, poštovaocima i svim fanovima stripa u Srbiji, sa idejom da uspostavi teorijski diskurs u dijalogu umetnosti reči i umetnosti stripa.

Više od pedeset najznačajnijih autora i predstavnika strip scene u Srbiji učestvovaće na KIS Samitu, u prepodnevnim sesijama na Institutu za književnost i umetnost, u popodnevnim i večenjernjim panelima u Galeriji Zaprokula – „Kako institucionalizovati strip?“ i „Kako formirati zvaničnu strip scenu?“

Panelisti su najznačajniji srpski strip autori i autorke: Aleksa Gajić (kreator logoa Samita), Pavle Zelić, Mileta Poštić, Boban Savić Geto, Jana Adamović Kordej Yana i mnogi drugi.

U pratećem programu KIS Samita biće održana promocija knjige „Sloboda! Jednakost! Strip! – srpsko-francuski odnosi u umetnosti vizuelnog pripovedanja“ Zorana Stefanovića, kapitalnog srpskog izdanja posvećenog istoriji srpsko-francuskih veza na polju stripa, zatim izložba Reprezentacija Srbije u stripu koja je tokom leta 2022. godine predstavljena francuskoj publici u Kulturnom centru Srbije u Parizu i specijalne projekcije filmova „Tehnotajz: Edit i ja“ Alekse Gajića i „Poslednja avantura Kaktus Bate“ (2018) Đorđa Markovića, uz veliki vikend prodajni salon stripa svih izdavača.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu