Connect with us

Kultura

Počinje internacionalni JazzFest Kragujevac

Foto: Promo

Internacionalni džez festival Kragujevac, po 23. put, pod sloganom Summer Jazz održava se od 26. do 28. avgusta.

U prostoru Prve kragujevačke gimnazije, mestu od posebnog kulturno-istorijskog značaja, nastupiće neki od najboljih evropskih džez muzičara.

U petak, 26. avgusta u 20 sati manifestaciju otvara nastup domaćih snaga – Miško Plavi tria sa Vasilom Hadžimanovim i Miroslavom Tovrićem.

Veče se nastavlja nastupom Salen Muss iz Austrije.

Sutradan, u subotu 27. avgusta na repertoaru festivala su nemački džezeri Slatec iz Minhena.

Poslednje večeri manifestacije od 20 sati nastupaju Super Sax 4 iz Srbije a od 21 Antonie & Off Ground Ensemble iz Severne Makedonije.

Organizator festivala je „Art Quart” a održavanje manifestacije su pomgli i Grad Kragujevac, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Gete institut, Austrijski kulturni forum i BIG fashion.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Pikasova slika „Žena sa satom“ na aukciji, cena i do 120 mil USD

Pixabay

Jedno od remek-dela Pabla Pikasa, „Žena sa satom“ (1932), koje predstavlja jednu od saputnica i muza španskog umetnika, francusku slikarku Mari-Terez Valter, moglo bi da bude prodato za 120 mil USD na aukciji u novembru, saopštila je kuća Sotbi.

Ta slika pripada bogatoj Njujorčanki Emili Fisher Landau, koja je umrla ove godine sa 102 godine.

Ona takođe poseduje kolekciju dela Džaspera Džonsa, Vilema de Kuninga, Marka Rotka i Endija Vorhola koja će biti ponuđena na aukciji 8. i 9. novembra za jesenju sezonu rasprodaje umetničkih dela u Njujorku.

Aukcijska kuća Sotbi nedavno je saopštila da računa na „više od 400 mil USD“ prodaje ove kolekcije, od čega više od četvrtine za „Ženu sa satom“.

Slika iz 1932. godine dolazi iz Pikasovog perioda „godina čuda“ (annus mirabilis).

Mari-Terez Valter (1909-1977) bila je Pikasova „zlatna muza“, koju je upoznao 1927. u Parizu kada je bio oženjen rusko-ukrajinskom balerinom Olgom Hohlovom.

Pablo Pikaso (1881-1973) ostaje jedan od najuticajnijih i najplodnijih umetnika u modernoj umetnosti, koji mnogi smatraju genijem.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu