Povežite se sa nama

Kultura

Počinje ArtLink festival – Gradovi festivali, umetnici za prirodu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Ovogodišnji ArtLink festival koji počinje danas, će kroz muzičke nastupe i sinergiju sa kulturnim nasleđem i prirodom, zajedno sa najtalentovanijim umetnicima iz Srbije, regiona i sveta, predstaviti jedinstven koncept umetničkog festivala – „Gradovi festivali, umetnici za prirodu“u Beogradu, Novom Sadu, Golupcu i Pirotu.

Umetnički koncept festivala ima za cilj da se uključe umetnici, zajednica, institucije i preduzeća na lokalnom nivou kako bi se podigla svest o važnosti i vrednosti očuvanja prirode.

Umetnički dijalozi inspirisani kulturnim nasleđem i prirodom, novi muzički ansambli, inovativne umetničke izložbe na otvorenom, kreativne radionice, kampanje i performansi uz moto „Umetnici za prirodu“ održavaće se uživo u četiri grada.

Foto: Promo

Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojan Suđić otvoriće 15. ArtLink festival 2021, koncertom koji će biti održan 15. juna u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Kao solistkinja nastupiće violinistkinja Una Stanić.

Info pult festivala i kampanje „Umetnici za prirodu“ biće otvoren na Kalemegdanskoj tvrđavi kod Muzičkog paviljona 15. juna u 17 časova, gde će se održati eko radionice za najmlađe Beograđane na temu reciklaže.

U okviru ArtLink festivala, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici danski duo Tanja Zapolski i Toke Meldrup (Møldrup), pijanista Vaško Dantaš (Vasco Dantas) iz Portugala, francuski pijanista Mišel Dalberto (Michel), italijanski pijanista Alberto Fero (Ferro), Kamerata Balkania (Camerata) i Kamerata Akademika (Camerata Academica) sa Stefanom Milenkovićem.

Pored toga, program festival, koji traje do 11. septembra, odvijaće se i na četiri tvrđave u Srbiji – Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovoradinskoj sa idejom da se promoviše kulturno nasleđe.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti ArtLink festivala i drugi gosti.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Massage House baner

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu