Povežite se sa nama

Covid19

Počeo da radi Centar za kovid mere

Objavljeno

on

Na sajtu Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor počeo je da radi Centar za kovid-19 mere, u kojem će na jednom mestu moći da se dobiju odgovori na pitanja o ograničenjima.

Pored najnovijih verzija naredbi i uredbi Vlade Srbije, privreda u Centru može da dobije tačnu i pouzdanu informaciju o ograničenjima koje protivpandemijske mere podrazumevaju, a tiču se njihove delatnosti i poslovanja.

Centar se nalazi na adresi inspektor.gov.rs, gde je pitanja moguće postaviti kontakt formom, dok se odgovori javno objavljuju na dnevnom nivou.

Pitanja na koja će privreda moći da dobije odgovor pravnog tima Centra za kovid-19 mere su: da li pojedini objekti smeju da rade, do koliko sati, u kom obimu i s kojim kapacitetom. Osim toga, moći će da dobiju i tumačenje ukoliko im neka mera nije dovoljno jasna, a odnosi se na njihovo privredno društvo.

Na taj način će biti unapređena efektivnost protivpandemijskih mera i očekuje se da Centar doprinese boljem razumevanju mera od strane privrede i građana.

Pozivamo građane i privredu da prijavljuju kršenje mera i neregularno poslovanje Kontakt centru republičkih inspekcija na telefon 011/6350322, putem onlajn forme ili nove ChatBot aplikacije IVA koju smo pokrenuli na sajtu inspektor.gov.rs – izjavio je Dragan Pušara, šef Jedinice za inspekcijski nadzor u NALED-u.

(RTS)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Covid19

U Srbiji još 5.255 novozaraženih koronom, preminulo 37 osoba

Objavljeno

on

U Srbiji je od poslednjeg preseka korona virus potvrđen kod 5.255 osoba od 16.642 testirana uzorka.

Od COVID-19 preminulo je 37 osoba.

Na bolničkom lečenju je 4.401 kovid pacijent, a na respiratorima 183.

U Beogradu više od 1.400 novozaraženih

U Srbiji je u protekla 24 sata korona virus potvrđen kod 5.255 osoba od 16.642 testirana uzorka.

Najviše novozaraženih je u Beogradu – 1.443, a slede Niš sa 271 novim slučajem infekcije, Novi Sad sa 225, Kragujevac sa 222, Valjevo sa 133, Leskovac sa 126 i Kraljevo sa 123 nova slučaja COVID-19.

Na KiM 173 nova slučaja zaraze, 10 osoba preminulo

Na Kosovu i Metohiji u poslednjih 24 časa registrovana su 173 novozaražena korona virusom, dok je 10 osoba preminulo, saopštilo je Ministarstvo zdravlja privremenih prištinskih institucija.

U prethodna 24 sata je testirano 5.798 uzoraka.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Amazonija

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu