Connect with us

Kultura

Počeo 5. Rok kamp za devojčice

Foto: Promo

Peti Rok kamp za devojčice ove godine održava se u tri grada – Užicu, Nišu i Zrenjaninu u periodu od 9. do 22. avgusta.

Organizacioni tim RKZD-a, zajedno sa mentorkama posetiće tri lokacije – “Voice” muzičku školu u Nišu, Muzičku školu “Vojislav Lale Stefanović” u Užicu i Kulturni centar u Zrenjaninu i održati dnevne radionice uz poštovanje svih epidemioloških mera.

U Užicu i Nišu kamp će se održati od 12. do 15. avgusta, dok će Zrenjanin posetiti u periodu od 19. do 22. avgusta.

Ovogodišnje izdanje predstavlja kombinaciju onlajn i uživo programa. U okviru kampa će se pored muzičkih radionica realizovati i niz edukativnih radionica i predavanja u online formatu (za prva dva grada u periodu od 9. do 11. avgusta, a za devojčice koje će muzičke radionice pohađati u trećem gradu od 16. do 18. avgusta).

Na kampu će gostovati i druge muzičarke i žene koje već godinama rade u medijima i industriji od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu – Ana Janković (Stray Dogg), Sofija Knežević, Katarina Ranković, Natalee, Luna Škopelja, Marija Matejić (Hazel), Olga Kepčija (Radio Beograd 202), Ana Milošević (Radio Užice). Ove godine je za organizaciju edukativnog programa bila zadužena Milica Crkvenjakov, kreatorka kanala “Draga devojčice”.

Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama u online formatu razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije. Tokom trajanja kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura i naučiti osnove snimanja i produkcije zvuka.

U svakom gradu biće formirani bendovi, koji će na kraju kampa snimiti po jednu pesmu, te će aktivnosti devojčica na kampu rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Kokon“ 9. decembra

Jost Hering Filme / Foto: Jackie Baier

Film “Kokon” (Čaura) rediteljke Leoni Knikerdorf biće prikazan 9. decembra u 18.30 u Domu omladine Beograda, kao zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinke, dva partnerska filmska festivala.

Ovaj kompleksni coming of age film, o vrelom letu 2018. na Kotbuser Toru u Krojcbergu i prvim ljubavnim iskustvima četrnaestoogodišnje Lore, premijerno je prikazan na Berlinalu 2020. u programskoj sekciji Generacija. Topla i intimna ženska priča o prvom zaljubljivanju u multietničkom odnosno multikulturalnom urbanom miljeu pružiće nam temeljan uvid u proučavanje psihičkih, fizičkih i hormonalnih promena u pubertetu, koje nalikuju metamorfozi leptira, sa fantastičnom Lenom Urzendorfski u glavnoj ulozi. Ovaj film je specifičan u vizuelnom smislu, uz promenu formata koji označava odrastanje.

Rediteljka Leoni Knikerdorf napisala je i scenario za film, a u glavnim ulogama su Lena Urcendovski, Jela Haze, Lena Klenke, Elina Vildanova, i Anja Šnajder.

Film je osvojio brojna priznanja u Nemačkoj: Bavarsku filmsku nagradu 2021. u kategorijima najbolja mlada glumica (Farba Dieng) i najbolji mladi glumac (Julijus Ničkof); nagradu Festivala filmske umetnosti u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji 2021; nagradu za režiju Severnonemačke Radio-televizije, nagradu za glavnu ulogu (Farba Dieng i Julijus Ničkof) i nagradu publike. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi 2021. film je osvojio nagradu publike, a na New Faces Awards 2021 osvojio je priznanje za najbolji debitantski film.

Jedanaesto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, održaće se u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva“ biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom Acta, non verba, a tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu