Connect with us

Ostali Sportovi

Počela šahovska Premijer liga Beograda

TURNIR U ZGRADI BORBE ODRŽAVA SE DO 7. OKTOBRA

Šahovski savez Beograda organizator je Premijer lige Beograda za 2023. godinu, a turnir koji se održava u zgradi Borbe trajaće do 7. oktobra. Svečanom otvaranju je pored predsednika Šahovskog saveza Beograda Andrije Jorgića, i predsednika Gradske opštine Stari grad Radoslava Marjanovića prisustvovao i glumac Tihomir Stanić .

– Ako se pitate otkud ja danas ovde, evo odgovora. Svojevremeno sam igrao Mefista u Narodnom pozorištu u predstavi „Faust“ i tada sam našao Geteovu izreku koja glasi: Šah je igra mudrih. Pošto trenutno igram glavnu ulogu u seriji Nobelovac o životu Ive Andrića, koju
ujedno i produciram, a sigurno će mi usfaliti mudrosti, onda se ja, vođen izrekom S kim si, takav si nadam da ću uz vas i sam postati mudriji – istakao je Stanić i poželeo sreću svim učesnicima.

Prisutne je u ime ŠSB pozdravio predsednik ŠSB Andrija Jorgić koji je poželeo puno uspeha svim takmičarima uz poruku da pobedi najbolji.

-Biće dobrih partija, biće velikih borbi, a gde bi bile borbe nego u zgradi Borbe – dodao je Andrija Jorgić.

Turnir je otvorenim proglasio predsednik opštine Stari grad koji je izrazio zadovoljstvo što sva takmičenja iz godine u godinu rastu i organizuju se u boljim uslovima.

– Želim svima vama da poručim da ćete u opštini Stari grad imati istinskog partnera na popularizaciji šaha. Pripremili smo ozbiljan projekat koji planiramo da realizujemo, a to je da šah ponovo vratimo u osnovne škole i da omasovimo grupe koje ga treniraju. Mi smo, ako se
ne varam, jedina beogradska opština koja je imala besplatnu školu šaha koja je trajala nekoliko ciklusa i kroz koju je prošao veliki broj dece koja su tako načinila prve šahovske poteze. Nastavićemo to da radimo, svim takmičarima želimo što više uspeha i što bolje rezultate, a mi ćemo se uvek truditi da obezbeđujemo što bolje uslove za šahovske klubove, poručio je predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović i proglasio turnir otvorenim.

FOTO – ŠAHOVSKI SAVEZ BEOGRADA/BORBA/NATALIJA KUNIĆ
A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostali Sportovi

MOK dozvolio ruskim sportistima učešće u Parizu

I BELORUSKIM, ALI POD OLIMPIJSKOM ZASTAVOM

Međunarodni olimpijski komitet doneo je odluku da Rusija može da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Naime, kako je objavio MOK na svom zvaničnom sajtu, ruskim i beloruskim sportistima biće dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, poštujući ljudska prava, ali pod uslovom da se takmiče pod olimpijskom  zastavom.

Na Olimpijske igre neće biti dozvoljen ulazak nijednom zvaničniku dve suspendovane zemlje.

I pored ovakve odluke, pojedine federacije i dalje imaju drugačiji stav, kao Svetska atletska federacija koja ruske i beloruske sportiste i dalje smatra suspendovanim za takmičenja pod okriljem ovog tela.

FOTO – OKS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu