Connect with us

Kultura

Piše se rok opera o Krisu Kornelu i grandž sceni Sijetla

CC

Pearl Jam i Kornelov bend Soundgarden pojavili su se iz grada na severozapadu Pacifika otprilike u isto vreme i postali okosnice scene zajedno sa Nirvanom

Majk Mekridi iz grupe Pearl Jam otkrio je da piše rok operu o Krisu Kornelu i grandž sceni Sijetla.

Pearl Jam i Kornelov bend Soundgarden pojavili su se iz grada na severozapadu Pacifika otprilike u isto vreme i postali okosnice scene zajedno sa Nirvanom.

U novom intervjuu za Guitar World, Mekridi je otkrio da radi na projektu kojim će se setiti scene i pokojnog Kornela.

„Gledam na njega kao na jednog od najvećih pevača i tekstopisaca svih vremena, osim što je prijatelj“, rekao je Mekridi o Kornelu i dodaje:

„Volim Krisa i radim na malom projektu o sceni u Sijetlu i muzičkoj vrsti rok opere. To je samo iz mog iskustva na muzičkoj sceni Sijetla, i on je deo nje. Radim na scenariju i imam oko 18 pesama na kojima radim“, naveo je Mekridi.

Mekridi je takođe dao novosti o napretku na novom albumu Pearl Jam i pohvalio njegovog producenta Endrua Vota.

„Upravo je gotovo“, rekao je o nastavku „Gigatona“ iz 2020. „Mislim da se tu i tamo mora desiti nekoliko podešavanja, i verovatno nećemo imati ništa ove godine“, naveo je Mekridi, piše NME.

 

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu