Povežite se sa nama

Kultura

Piano solo – novi album Aleksandra Jovanovića Šljuke

Objavljeno

on

Foto: Promo

Aleksandar Jovanović Shljuka, zaječarski džez muzičar, pijanista, prisutan na sceni još od početka dvehiljaditih, objavio je jedinstveni, klavirski album sa improvizacijama po imenu „Piano solo“.

Još od početka svoje muzičke karijere, Shljuka gaji ljubav prema nastupima i kompozicijama za solo klavir. Ova forma izvođenja, koja se često sreće u klasičnoj muzici, duboko je ukorenjena u džez tradiciji, pruža veliku slobodu i mogućnosti za improvizaciju, dok istovremeno predstavlja i veliki izazov za svakog pijanistu.

Foto: Promo

„Piano Solo“ je takođe album koji iskustva sa koncertnih bina prenosi u studio. Na njemu se nalazi osam kompozicija, u ukupnom trajanju od 55 minuta,  osam „tema“ na koje Jovanović improvizuje i u trenutku, na licu mesta ih oblikuje i aranžira u konačne numere zabeležene na albumu. A one se kao takve više nikada neće čuti – već sledeće izvodjenje, koncertno na primer, biće u nekoj novoj, jedinstvenoj verziji.

Od osam kompozicija, šest je autorskih, dok su dve originalni aranžmani pesama iz srpske tradicije, „Jesen stiže rana“ i „Što se bore misli moje“.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu