Connect with us

Kultura

Pekarka, lekarka, apotekarka: Veliki hit Riblje čorbe dobio urnebesnu žensku verziju!

Foto: Marina Pešić

Ekipa podkasta Kafanity objavila je svoje jedinstveno viđenje velikog hita Riblje čorbe „Pekar, lekar, apotekar“ koji se samo u njihovom izvođenju, u duhu rodne ravnopravnosti, zove „Pekarka, lekarka, apotekarka“!

Volimo, volimo, volimo žene, ali one…„, poručuje Kafanity trojka koju čine novinari Milan Ćunković, Vlada Živanović i Aleksandar Arežina.

Prvi kafanski rijaliti podkast odnedavno se pokušava jednom nedeljno, u kratkim audio nastavcima po desetak minuta, duhovito baviti svakodnevnim pop kulturnim i drugim pitanjima.

Prethodni nastavak Kafanitija upravo je govorio o potrebi da se u duhu nove ravnopravnosti hitovi domaće muzike prepevaju iz muškog u ženski rod.

Uz predloge da „Suada“ postane „Suad“ ili da „Sve još miriše na njega“, Ćunković, Živanović i Arežina su preko „Da sam pekarka koja noću radi“ Bijelog dugmeta stigli i do hita Riblje čorbe „Pekar, lekar, apotekar“ sa čuvenog albuma „Mrtva priroda“ iz 1981. godine.

Učinilo nam se prirodno da Borino duhovito nizanje zanimanja prebacimo u ženski rod i ukažemo ženama, ne samo čime sve još mogu da se bave, već da to ne zanemaruju zbog rokenrola“, otkriva Živanović.

Ćunković naglašava da je Kafaniti trio dobio dozvolu autora Bore Đorđevića da promeni pol pesmi „Pekar, lekar, apotekar“, dok Arežina poručuje:

Čak smo i uvodno odbrojavanje prebacili u ženski rod u čast svim pesnikinjama i bolesnik…bolesnikinjama…bolesnicama„.

Podkast „Kafanity“ možete pogledati na Youtube kanalu Multimedia Music.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Kaliopi najavila koncert u Beogradu

Foto: Promo

Kaliopi je na koferenciji za medije u mts Dvorani najavila koncert, koji će održati posle četiri godine u mts Dvorani.

Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u mts Dvorani,  zakazan za 04.novembar. Istovremeno, ona je tom prilikom i premijerno novinarima prikazala spot za novu pesmu „Kad osvane“.

O numeri koju će prvi put Beograđanima premijerno izvesti na koncertu Kaliopi, koju mnogi smatraju kraljicom emocija,  ističe: „Uvek mi je praznik na duši, kad god objavim novu pesmu. Tako se osećam i danas. Smatram da ova pesma stiže u pravi čas. Kompletan autor je Romeo Gril, koji je i dao ideju za spot koji smo videli. Spot je snimao u Skoplju. U Beogradu ću svakako pevati novu pesmu, kao i hit duet  „Znam“ sa Željkom Samardžićem“, istakla je poznata umetnica, ne otktrivajući još uvek da li će se Samardžić pojaviti na koncertu.

Govoreći o predstojećem nastupu, koji će se održati za tačno mesec dana, Kaliopi napominje da se iskreno raduje nastupu u gradu sa „najlepšim osmehom“: „Kao što je Đorđe Marjanović pevao u pesmi „Beograde“, tako i ja Beograd posmatram kao grad koji je večno mlad i nikad ne stari. Beograd pruža osećaj da smo mladi i živahni, pa iako nemam privilegiju da živim ovde, ja vidim sve njegove najlepše strane“, poručuje Kaliopi.

Očekuje se da će nas  Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu