Connect with us

Kultura

Pekarka, lekarka, apotekarka: Veliki hit Riblje čorbe dobio urnebesnu žensku verziju!

Foto: Marina Pešić

Ekipa podkasta Kafanity objavila je svoje jedinstveno viđenje velikog hita Riblje čorbe „Pekar, lekar, apotekar“ koji se samo u njihovom izvođenju, u duhu rodne ravnopravnosti, zove „Pekarka, lekarka, apotekarka“!

Volimo, volimo, volimo žene, ali one…„, poručuje Kafanity trojka koju čine novinari Milan Ćunković, Vlada Živanović i Aleksandar Arežina.

Prvi kafanski rijaliti podkast odnedavno se pokušava jednom nedeljno, u kratkim audio nastavcima po desetak minuta, duhovito baviti svakodnevnim pop kulturnim i drugim pitanjima.

Prethodni nastavak Kafanitija upravo je govorio o potrebi da se u duhu nove ravnopravnosti hitovi domaće muzike prepevaju iz muškog u ženski rod.

Uz predloge da „Suada“ postane „Suad“ ili da „Sve još miriše na njega“, Ćunković, Živanović i Arežina su preko „Da sam pekarka koja noću radi“ Bijelog dugmeta stigli i do hita Riblje čorbe „Pekar, lekar, apotekar“ sa čuvenog albuma „Mrtva priroda“ iz 1981. godine.

Učinilo nam se prirodno da Borino duhovito nizanje zanimanja prebacimo u ženski rod i ukažemo ženama, ne samo čime sve još mogu da se bave, već da to ne zanemaruju zbog rokenrola“, otkriva Živanović.

Ćunković naglašava da je Kafaniti trio dobio dozvolu autora Bore Đorđevića da promeni pol pesmi „Pekar, lekar, apotekar“, dok Arežina poručuje:

Čak smo i uvodno odbrojavanje prebacili u ženski rod u čast svim pesnikinjama i bolesnik…bolesnikinjama…bolesnicama„.

Podkast „Kafanity“ možete pogledati na Youtube kanalu Multimedia Music.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu