Connect with us

Kultura

Peđa Velikov, neizostavni deo Drum Dum Festa

Foto: Promo

Peđa Velikov Pex, jedan je od najboljih leskovačkih bubnjara i od prvog dana uz Drum Dum Fest.

Uz bubnjeve je odrastao, a njegovi nastupi bili solo, bili sa bendom, svake godine su revijalni deo festivala činili bogatijim i lepšim. Samouk i uvek je kako kaže, nekako morao da se snalazi i saznaje…

“Bilo bi mi mnogo lakše da je DDF krenuo ranije i da nisam morao sve sam na svoj način da saznaje. Niko od nas nije imao viziju da će sve ovako izgledati i da će izrasti u ovakav jedan festival i da će dovesti ovoliko donaćih i svetskih imena, tako da mi je čast da nastupim i kad god sam tu, jer imam osećaj da nastupam sa svim tim velikanima koji su bili I moji uzori. Zato hvala orgnizatorima i trudiću se da se uvek odazovem i dam svoj doprinos”.

Peđa Velikov Pex nastupa u leskovačkom Narodnom pozorištu u subotu, 30. septembra, u revijalnom delu programa. Početak revijalnog programa zakazan je za 20:00 časova. Karte, po ceni od 1000 RSD, za revijalni program festivala, možete kupiti u Murphy’s pabu, u Leskovcu.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu