Connect with us

Aktuelno

Ovako možete znatno da smanjite račun za struju

Pixabay

U Srbiji postoje dnevne i noćne tarife obračuna struje. Noćna tarifa je mnogo jeftinija pa ako prebacite svoje aktivnosti na noćno vreme možete znatno da sačuvate svoj novčanik.

Prema tome, ako imate dvotarifni brojač električne energije, noćni su sati savršeni za uštedu struje. Jeftiniju tarifu iskoristite za uključivanje bojlera, mašine za sudove, veš mašine…

Osim toga, događa li vam se često da završite rad na računaru, a zatim počnete da radite druge poslove pre nego što ste ga isključili? Za to vreme troši se dragocena električna energija. Tako ne samo da se gubi energija nego se zbog dodatnog opterećenja smanjuje i životni vek uređaja, prenosi 24sata.hr.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Aktuelno

Sud naredio Lidlu da prestane da prodaje jedan proizvod i da uništi zalihe

Foto: Lidl zvanični sajt

Čokoladni zečići kompanije Lindt & Spruengli umotani u foliju zaslužuju zaštitu autorskih prava, presudio je u četvrtak najviši švajcarski sud, naloživši nemačkom lancu supermarketa Lidl da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i uništi zalihe.

Istraživanja koje je predstavio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zeka dobro poznat javnosti, saopštio je švajcarski sud, dodajući da će ga potrošači verovatno pomešati sa Lidlovim, uprkos nekim razlikama.

Savezni sud je time poništio prošlogodišnju presudu privrednog suda u korist dve švajcarske filijale nemačkog Lidla i naložio im da unište svoje zalihe čokoladnih zečića, prenosi časopis Feniks, piše N1 .

„Uništavanje (zaliha) je adekvatna odluka, pogotovo jer ne mora da znači da se i čokolada mora uništiti“, objašnjava se u presudi.

Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke da zaštiti jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečevi zaštićen žigom.

 

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu