Connect with us

Kultura

Ovacije za Marčela i saborce u mts Dvorani

Foto: Marko Obradović Edge

Nakon održanog  beogradskog koncerta u prepunoj sali Mts dvorane, Marčelo i njegovi vrhunski muzički saradnici ispraćeni su uz ovacije.

Da je novo poglavlje u stvaralaštvu Marka Šelića Marčela zrelije od prethodnog – dokazao je i nedavno održani veliki beogradski koncert u Mts Dvorani. Iako je događaj zamišljen kao sedeći spektakl, nakon dva i po sata sjajne energije i muzike 1500 prisutnih ustalo je uz ovacije i dočekalo bis na nogama.

Na nedavno održanom koncertu u Dvorani, Marčelo je sa bendom i gostima svojoj publici predstavio „živu”verziju aktuelnog konceptualnog albuma „Nojeva varka”, u vidu višečasovnog doživljaja koji je u repertoar uključio i starije hitove poput „Pegle”, „Pozerišta”, „1”, „Otkucaja” i drugih. Zahvaljujući vatrenoj podršci oduševljene publike, bis je minutažu događaja dobacio gotovo do puna tri sata.

Sjajan bend predvođen kompozitorima Šljukom i Raidom, očaravajuće gromoviti glas Nevene Glibetić Nensi, stari saborac Ministar Lingvista (koji se za ovu priliku vratio iz inostranstva), izuzetno nadahnuti i raspoloženi gosti Nevena Jelić, SickPrime, Luna Stefanović, ženski vokalni kvartet MING, Stefan Sablić, te pun energije Marko Šelić Marčelo – ispunili su sva očekivanja, pa i nadmašili: uz ovacije, podigli su publiku od skoro 1500 prisutnih na noge.

Snažne emocije upotpunjene su grandioznom igrom rasvete Arse Zlatkovića, vj-ingom Baneta Kovačevića, uz zvuk za koji su se starali Dejan Lalić i Nenad Jelenković. Brižljivo građen štimung podsetio je prisutne da Markovih 16 pesama s „Nojeve varke” nisu samo njegova priča. Dokazao je i ovoga puta da je pesnik i glasnik generacije koja se već dvedeset godina aktivno bori za bolji život i ne prestaje da se nada svetlijoj budućnosti, makar za neku novu decu.

Uz to, Marčelo za saradnike već skoro čitavu deceniju ima vrhunske muzičare beogradske džez scene: Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature i vokal), Filip Krumes (violina), Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas). Bendu se nedavno pridružio i basista Marko Cvetković Cvele: Fabry i on obogatili su koncert svojim različitim sviračkim stilovima, krunisanim nesvakidašnjim „bas-duetom” na pesmi „Pozerište”. Nevena Glibetić Nensi briljirala je svojim glasom, naročito u svojim tačkama na pesmama „Fernweh” i „Vrištim”, te sevdalinkom u „Resetu”. Kompozitor, klavijaturista i dj Rade Sklopić Raid bio je neprikosnoveni vladar za svojim pultom, dok su sa led-ekrana svoje glumačke bravure imali Vanja Nenadić, Bane Trifunović i Nikola Đuričko. Gosti su bili džez pevačica Nevena Jelić, lautista Stefan Sablić, bitbokser Igor Srećković SickPrime, vokalni kvartet MING, te devojčica Luna, koja je, kao i na albumu, odrecitovala stihove s početka pesme „JBG”.

Marko Šelić Marčelo sledeću godinu počinje koncertom u Zagrebu na osmom izdanju festivala „Antivalentinovo” 18. februara; to je godina u kojoj ga čeka i obeležavanje dvadesetogodišnjice karijere. A na koji način – saznaćemo uskoro.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvaranje izložbe „Namerno – Nemarno“

Foto: Promo

Izložba „Namerno – Nemarno“ Vladimira Petrovića – Talenta biće otvorena u utorak, 12. decembra u 18 sati u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku.

Vladimir Perić – Talent (1962) je multimedijalni umetnik prisutan na savremenoj umetničkoj sceni već četiri decenije. Studirao je grafiku i fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije kao i Art Directors Club-a Srbije.

Radove je predstavlјao pod pseudonimom Talent od 1986. do 1996. godine, zatim osniva i izlaže u okviru grupe Talent Factory do 2006. godine kada se posvećuje projektu: „Muzej detinjstva“ i drugim radovima koje izlaže pod svojim imenom. Izlagao je na više od 80 samostalnih i više od 200 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Radovi su mu objavlјivani u mnogim uglednim publikacijama poput: 2nd Sight, Graphic Design After the End of Print Dejvida Karsona, časopisima: Domus, How, Graphics International, Blue, European Photography, Kvadart, Eterna, Reč, New Moment, Remont Art Magazin. Perićeva autorska tipografija, font FeO₂ (2001) uvrštena je u pregled najznačajnijih dostignuća grafičkog dizajna 20. veka u okviru publikacije „Icons of Graphic Design“ Stivena Helera i Mirka Ilića. Dobitnik je Politikine nagrade za likovnu umetnost iz fonda Vladislav Ribnikar za izložbu „Made in Yugoslavia” (2006). Bio je predstavnik Republike Srbije na 55. Bijenalu likovnih umetnosti u Veneciji (2013). Za rad „Karantin za ptice“ (2020) dobija nagradu Galerije ,,Nadežda Petrović” u okviru 30. Memorijala u Čačku.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu