Connect with us

Kultura

Ovacije za Lord Of the Dance na Tašu

Foto: LiveProduction

Planetarno popularna irska muzičko-plesna trupa Lord of the Dance ponovo je u Beogradu, na Tašmajdanu, priredila 90-minutni spektakl za pamćenje u sklopu turneje „25 godina ovacija na nogama“.

Oduševljeni posetioci uživali su pod vedrim nebom u novoj, ali, kao i sve ranije, jednako impresivnoj koreografiji čuvenog Majkla Fletlija, i kompozicijama koje su postale zaštitni znak Lord Of the Dance projekta. Postava sa 40 plesača fascinirala je sve prisutne tačkama specijalno pripremljenim za ovu, slavljeničku predstavu, uz najsavremenije vizuelne efekte.

Početak šoua je, zvučno, išao u prilog tezi mnogih da u korenu irske i srpske tradicionalne muzike ima dosta toga zajedničkog, a onda se, sa prvim ritmovima i naznakama osavremenjenog zvuka, prolomio i prvi snažan aplauz. Masovne plesne tačke u trenu su se smenjivale sa intimnim, emotivnim, vokalnim interpretacijama. Sve to na jedinstven način oslikava mladog glavnog junaka i njegovu borbu protiv mračnih sila za očuvanje “planete Irske” prožimajući njenu istoriju, folklor kao i biblijske momente.

Odzvanjali su Tašmajdanom savršeno uvežbani koraci kao poseban instrument, a ubrzanjem bi izazvali pravu euforiju oduševljene publike. Ona je, zapravo, od početka do kraja bila aktivan učesnik predstave, podeljene u dva čina. Dlanovima u ritmu podržavala je umetnike i značajno doprinela celokupnom utisku.

Eksplozivna završna tačka izmamila je potpunu egzaltiranost prisutnih, pa su se Irci, nošeni takvom podrškom, vratili na bis i Beogradu podarili još jednu razigranu tačku, ovoga puta za definitivan kraj.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Elektronski duo HVOB donosi live act koji se ne propušta

HVOB / Foto: Andreas Jakwerth

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada.

Ulaznice za koncert HVOB dostupne su na Tickets.rs i prodavaće se po ceni od 2.090 dinara do 25. septembra, kada će regularna cena ulaznice iznositi 2.490 dinara.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu