Connect with us

Kultura

Ovacije za Lord Of the Dance na Tašu

Foto: LiveProduction

Planetarno popularna irska muzičko-plesna trupa Lord of the Dance ponovo je u Beogradu, na Tašmajdanu, priredila 90-minutni spektakl za pamćenje u sklopu turneje „25 godina ovacija na nogama“.

Oduševljeni posetioci uživali su pod vedrim nebom u novoj, ali, kao i sve ranije, jednako impresivnoj koreografiji čuvenog Majkla Fletlija, i kompozicijama koje su postale zaštitni znak Lord Of the Dance projekta. Postava sa 40 plesača fascinirala je sve prisutne tačkama specijalno pripremljenim za ovu, slavljeničku predstavu, uz najsavremenije vizuelne efekte.

Početak šoua je, zvučno, išao u prilog tezi mnogih da u korenu irske i srpske tradicionalne muzike ima dosta toga zajedničkog, a onda se, sa prvim ritmovima i naznakama osavremenjenog zvuka, prolomio i prvi snažan aplauz. Masovne plesne tačke u trenu su se smenjivale sa intimnim, emotivnim, vokalnim interpretacijama. Sve to na jedinstven način oslikava mladog glavnog junaka i njegovu borbu protiv mračnih sila za očuvanje “planete Irske” prožimajući njenu istoriju, folklor kao i biblijske momente.

Odzvanjali su Tašmajdanom savršeno uvežbani koraci kao poseban instrument, a ubrzanjem bi izazvali pravu euforiju oduševljene publike. Ona je, zapravo, od početka do kraja bila aktivan učesnik predstave, podeljene u dva čina. Dlanovima u ritmu podržavala je umetnike i značajno doprinela celokupnom utisku.

Eksplozivna završna tačka izmamila je potpunu egzaltiranost prisutnih, pa su se Irci, nošeni takvom podrškom, vratili na bis i Beogradu podarili još jednu razigranu tačku, ovoga puta za definitivan kraj.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Fred Wesley & The New JB’s 1.jula u Bluz i Pivo

Foto: Promo

U okviru svoje evropske turneje, Fred Wesley sa bendom The New JB’s nastupiće u Beogradu, 1. jula, u klubu Bluz i Pivo.

Legendarni frontmen i trombonista Fred Wesley jedan je od osnivača fank muzike, kompozitor i šef benda čuvenog James Browna, vođa The New JB’s, solista George Clintona i Parlament Funkadelic-a i Bootsy Colins Rubber Banda!

Očekuje vas redak muzički događaj i proverena muzička žurka u našem klubu, sa bendom najveće žive legende moderne muzike, Fred Wesley-em.

Pretprodaja ulaznica u klubu Bluz i Pivo po ceni od 2500 dinara. Rezervacije na broj: +381 63 1773750

Broj karata ograničen na 250.

Fred Wesley je muzička legenda koja je svojim talentom i doprinosom obeležila žanr funk muzike. Njegov uticaj seže daleko, a njegovi smeli nastupi su postali prepoznatljivi za jezik funk-a. Svoju karijeru je započeo svirajući sa Tinom Turner. Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor James Brown-a s kim je radio od 1968-1975. Nakon toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelic-om i Bootsy’s Rubber Band-om.

Fred je snimio nekoliko solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji je deo Oskarom nagrađenog dokumentarca “When We Were Kings”.

Ovo je jedinstvena prilika da doživite muzičku virtuoznost Freda Wesleya i njegovog benda The New JB’s uživo. Uzbuđeni smo što možemo da vam pružimo priliku da uživate u jednom od najvećih muzičkih legenda moderne muzike.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu