Povežite se sa nama

Beograd

Otvorena turistička sezona u Skadarliji

Objavljeno

on

Foto: Printscreen

U Skadarliji je ovog vikenda otvorena nova 52. po redu turistička sezona, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da to znači da se Beograd vraća normalnom životu. 

On je na otvaranju podsetio da se od od 1969. godine kada je ova beogradska ulica rekonstruisana, svake godine u maju otvara Skadarlijska sezona.

Njeno otvaranje je posebno značajno zato što je iza nas period pandemije kada smo bili u vanrednom stanju i kada se nije radilo a restorani bili zatvoreni, tako da njeno otvaranje znači da se Beograd vraća normalnom životu. Zato sam srećan i zadovoljan jer je najnormalnije da se prvo Skadarija vrati normalnom životu. Danas smo pokazali da će se Beograd, koji je najbolji u vakcinaciji i ima skoro 50 odsto vakcinisanih, veoma brzo vratiti onom životu na koji smo navikli, restorani raditi do 24 sata i da ćemo ponovo imati strane turiste i one koji posećuju naš grad – rekao je Vesić.

U programu otvaranja nove sezone u Skadarliji učestvovali su naši poznati glumci Milan Milosavljević, Vjera Mujović i drugi, a pesme o Beogradu pevala je Vesna Dimić. Zastavu Skadarlije podigao je glumac Stevan Piale, a uz skadarlijske orkestre učešće u programu su uzeli i članovi Umetničkog centra „Talija”. Tom prilikom duž Skadarske ulice organizovan je i eko bazar, gde su posetioci mogli da se snabdeju prirodnim i zanatskim proizvodima.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Beograd

Na Trgu Republike biće postavljen „šourum“ budućeg metroa

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Unutrašnjost metroa, linije, stanice, odnosno sve ono što će postojati od 2028. godine u glavnom gradu Srbije, građani će moći da vide u „šourumu“ na Trgu Republike nakon 15. septembra, tačnije nakon što budu objavljeni rezultati glasanja za dizajn vagona.

„Svetlost, snaga, sloboda i sigurnost“ predstavljaju četiri dizajna vagona budućeg metroa – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Prva podsećajući da će građani moći da glasaju za rešenje koje im se najviše dopada posredstvom zvaničnog sajta Grada Beograda.

Vesić je ponovio da će glasanje trajati tačno 60 dana, a 15. septembra će biti objavljen dizajn vagona koji su izabrali građani.

Zamenik gradonačelnika je najavio i dalje širenje trase BG voza, ali i tramvajskih deonica za još pedesetak kilometara, što znači da je akcenat na nezavisnom, šinskom sistemu koji će umnogome smanjiti gužve jer je trenutno osnovni sistem javnog prevoza autobuski podsistem.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • lager

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu