Connect with us

Književnost

Otvorena renovirana zgrada Gradske biblioteke u Rumi

Foto: Pixabay

Renovirana zgrada Gradske biblioteke „Atanasije Stojković“ otvorena je u Rumi, a otvaranju je prisustvovala potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Gojković je naglasila da je ovo važan događaj za ovaj grad, ali i čitavu kulturnu scenu ovog dela naše zemlje, jer su jačanje kulture čitanja, povećanje smeštajnog prostora i programskih celina biblioteka bitan deo kulturne politike koju sprovodi resorno Ministarstvo.

Maja Gojković je podvukla da je briga o kulturnom nasleđu, čiji je važan deo naše bibliotekarstvo, izuzetno značajna u savremenom dobu, obeleženom snažnim tehnološkim napretkom i bržim tempom života.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Književnost

Psihološki triler „Kći močvare“ u prodaji

Foto: Promo

Kroz gusti rogoz i šaš mičigenske močvare, briljantan psihološki triler Karen Dion dovešće vas do samog srca tame – kolibe u kojoj je nasilno prekinut jedan i pod prisilom započet drugi život.

„Kći močvare“ je uzbudljiva priča o ženi koja mora da rizikuje sve kako bi uhvatila opasnog čoveka koji joj je oblikovao prošlost, a sada preti da joj ukrade i budućnost. Iako su prošle dve decenije otkako je napokon iskusila slobodu, ona i dalje skriva strašnu tajnu. Močvara je nikada nije napustila…

Helena najzad ima život kakav zaslužuje: divnog muža, dve prelepe ćerke i posao koji voli. Ali ima i tajnu. Njen otac je oteo njenu majku kada je bila tinejdžerka i držao je u izolovanoj kolibi u močvarama Mičigena. Rođena dve godine nakon otmice, Helena je volela svoj dom u prirodi i neobično detinjstvo, a volela je i oca, bio je njen heroj iako je ponekad umeo da bude surov. Volela ga je sve dok nije saznala koliko nemilosrdan može da bude.

Više od dvadeset godina kasnije, njen otac je pobegao iz zatvora i nestao u močvari. Policija započinje poteru, ali Helena zna da nemaju nikakve šanse. Zna da samo ona može da ga pronađe – zato što je samo njoj otkrio sve tajne močvare. Njen je život ispunjen teškim, ako ne i nemogućim izborima. Potraga će je suočiti sa već proživljenim strahom, a divljenje i gnušanje koje oseća prema ocu će je naterati da preispituje samu sebe.

Knjiga za čitaoce koji vole savršenu kombinaciju napetosti i sjajne karakterizacije likova!

„Izuzetno… Helenine emocije prema ocu i odnos prema sopstvenom identitetu čine ovu priču moćnom.“ – Pablišers vikli

Prema izboru časopisa Lajbreri džornal, roman je proglašen najboljim trilerom 2017. godine. Osim što je prevedena na više od 25 jezika i što je ušla u mnoge izbore najboljih trilera godine, ova knjiga će uskoro biti i ekranizovana: snima se film sa Dejzi Ridli i Benom Mendelsonom u glavnim ulogama.

Bestseler „Kći močvare“, gorka priča o granicama roditeljske ljubavi i bekstvu od prošlosti, potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu