Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba slika Peđe Miloševića u Mladenovcu

Foto: Pixabay

Izložba likovnog umetnika Predraga Peđe Miloševića „Beskrajna potraga“, kao delimična retrospektiva njegovih radova u poslednjih 25 godina, otvorena je u Centru za kulturu u Mladenovcu.

Na izložbi koja je otvorena do 7. juna posetioci mogu videti 30 Miloševićevih slika rađenih u tehnici akvarel i ulje na platnu.

„Milošević je među našim savremenim slikarima nesumnjivo najbolji poznavalac medija boje i njenih pikturalnih osobenosti. O tome svedoči za našu sredinu dragocena knjiga ‘Slikareva tajna’ (2018) koju je o tom fenomenu napisao“, kaže Dragan Jovanović Danilov u katalogu izložbe.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Otvorena izložba „Sve što se odbaci, padne u jezik“

Foto: Promo

Kolektivna izložba “Sve što se odbaci, padne u jezik” Sande Črnelč, Elie Friganović i Dunje Karanović otvorena je u Galeriji Doma omladine Beograda (DOB) i trajaće do 11. juna.

Projekat iz tri perspektive ovih umetnica preispituje materijal ne samo kao sredstvo, već kao zasebni nosilac značenja koji ima svoju težinu, trajanje i odnos prema lokalnom kontekstu i prostoru u koji je izmešten, piše u tekstu za izložbu.

Naziv same izložbe jeste stih iz pesme novosadske pesnikinje Judite Šalgo, aludira na proces rada umetnica, koje prikupljaju odbačene materije ili materijale, učitavajući nova značenja kroz direktan kontakt.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu