Connect with us

Izložbe

Otvorena izložba Sare Nikolić u galeriji „Sanjaj“

Foto: Pixabay

Izložba skulptura i slika posvećenih konjima „Karusel“, umetnice Sare Nikolić, otvorena je u beogradskoj galeriji „Sanjaj“.

Govoreći na otvaranju izložbe, muzičar i glumac Nele Karajlić, istakao je da je delo Nikolićeve „panegirik jednoj od najlepših životinja na planeti, njenoj plemenitosti i gracioznosti“.

U tekstu pratećeg kataloga izložbe, Miodrag Danilović je naveo da autorkini konji „ne ostaju u granicama pukog artističkog eksperimentisanja kojim se odaje počast jednom klasičnom motivu“, već se sagledavaju kao „traganje za načinom da se iznova ostvari prisan i intiman kontakt“.

Prema njegovim rečima, skulpture Nikolić su „oslonjene na plastičke vrednosti radikalno iskazane u skulpturi i slikarstvu moderne“.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

Danas otvaranje izložbe “Grad: mesto identiteta”

Jasmina Cibic, Tear Down and Rebuild, jednokanalni HD video, 2015. / Foto: Promo

U četvrtak, 23. marta u 18 sati, na drugom i trećem nivou Muzeja savremene umetnosti u Beogradu biće otvorena izložba “Grad: mesto identiteta”.

Izložba će predstaviti oko 130 dela iz kolekcije Muzeja savremene umetnosti, iz svih postojećih zbirki: Zbirke slikarstva od 1900. do 1950, Zbirke slikarstva posle 1950, Zbirke papirnog materijala (grafika, crtež, akvarel i dr.), Zbirke skulpture i instalacije i Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija.

Na otvaranju će se prisutnima obratiti Marijana Kolarić, direktorka Muzeja savremene umetnosti; Una Popović, kustoskinja Zbirke fotografije, filma, videa i digitalnih medija / viša kustoskinja; i Svetlana Mitić, kustoskinja Zbirke slikarstva posle 1950. / muzejska savetnica. Danijela Vanušić, pomoćnica ministra za kulturno nasleđe i digitalizaciju, svečano će otvoriti izložbu.

Kustoskinje izložbe su Una Popović, Svetlana Mitić, mr Mišela Blanuša, Žaklina Ratković, i dr Rajka Bošković. Tokom trajanja izložbe biće organizovane različite forme pratećeg programa, a izložba će biti otvorena za posetioce do 20. avgusta 2023. godine.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube




U trendu