Connect with us

Kultura

Otvorena izložba „Na drugi pogled” na Kalemegdanu

Foto: Aleksandar Anđić

U ponedeljak, 13. septembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu otvorena je izložba „Na drugi pogled / Auf den zweiten Blick / At Second Glance”.

Nikolaus Luteroti, ambasador Austrije u Srbiji, na otvaranju izložbe je rekao: „Kulturna razmena između Austrije i Srbije, između Beča i Beograda, Graca i Novog Sada je izuzetno višeslojna i kompleksna. U pitanju je razmena između umetnika koja traje već vekovima, i koja predstavlja važan temelj za naše odlične odnose, kakvi su oni danas. Tako bi se moglo reći da se kulturni odnosi između Srbije i Austrije razvijaju sami od sebe, međutim to naravno nije tako. Zbog toga je Ministarstvo spoljnih poslova pre 20 godina odlučilo da u Beogradu otvori Kulturni forum, sa veoma ambicioznim zadatkom da uvek iznova osmišljava kulturnu razmenu, da ona postane kreativnija, da se proširi, sa ciljem da dopre do što više ljudi. Ne samo u glavnom gradu i velikim gradovima, nego i u unutrašnjosti, i da time dodatno uobliči susrete i dodir među ljudima”.

Nikolaus Luteroti / Foto: Aleksandar Anđić

Na otvaranju izložbe izveden je i performans „Štimung” Ivane Ivković i Marine Marković, zasnovan na istoimenom radu koji je predstavljen na online platformi secondglance.rs – priči o Branki, narodnoj pevačici, i Vladici, umetnici i vlasnici bara u kome Branka nastupa.

Performans Štimung / Foto: Aleksandar Anđić

Izložba „Na drugi pogled / Auf den zweiten Blick / At Second Glance” predstavlja dela deset vizuelnih umetnika/umetnica iz Srbije i deset iz Austrije izabranih na konkursu početkom ove godine, koji u svojim delima referišu i promišljaju postojanje i mogućnosti promene klišea i predrasuda koje Austrijanci i Srbi imaju jedni o drugima, i tematski propituju drugačije vizure u odnosu na očekivano i uzeto zdravo za gotovo, sugerišući nešto drugačije od onoga što se na prvi pogled čini.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Irish Stew of Sindidun u klubu Fest

Foto: Promo

Koncert benda Irish Stew of Sindidun biće održan u petak 15. decembra od 22 sata u klubu Fest u Zemunu.

Koncerti benda Irish Stew su tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike.

Od muzike koja tera na đuskanje do emotivnih balada, bend u svom autorskom opusu poseduje širok spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo.

Pozivamo vas na još jedno lepo druženje u nešto intimnijoj atmosferi u kultnom rok klubu FEST u Zemunu“ kaže bend.

Pretprodaja ulaznica u klubu FEST svakog radnog dana od 12-20h po ceni od 600 RSD. Na dan koncerta na ulazu cena će iznositi 1000 RSD.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu