Povežite se sa nama

Kultura

Otvorena izložba dečjih radova „Sutra dolazimo“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Juče je otvorena velika godišnja izložba dečijih radova „Sutra dolazimo“ Likovne radionice za decu Marka i Tamare Vukše.

Izložba je otvorena u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) u Beogradu. Umetnička dela koja će biti prikazana nastala su kao crteži u olovci, flomasteru, pastelu, tu su i slike u temperi, akvarelu, kolaži od papira i lišća, posude od papir mašea, dekorativni predmeti od gline.

Voditelji radionice su Marko Vukša, akademski vajar i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i Tamara Nedeljković Vukša, takođe akademski slikar i likovni pedagog, a koji godinama neguju dečiji likovni izraz, razvijaju osećaj za lepo i senzibilitet svakog deteta, ali i osećaj za timski rad i prijateljstvo.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Predstava „Čarobna knjiga“ na sceni KC „Čukarica“

Objavljeno

on

Foto: Promo

Predstava Čarobna knjiga“, čija je tema čitanje kao važna praksa za vaspitavanje i formiranje ličnosti dece, na repertoaru je Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu u 12 sati.

Iz „Čarobne knjige“, zbog ne čitanja beže junaci – veštica iz bajke „Ivica i Marica“, Pinokio i Kapetan Kuka. Oni se žale na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju.Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke, pričajući im da će deca ubuduće više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci.

Uloge tumače Isidora Milanović, Mira Trebinjac, Stefan Đoković i Dragan Petrović. Autor i reditelj je Dragoljub Petrović Surep.

lj.z.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu