Connect with us

Kultura

Otvoren konkurs za Mangelos nagradu

Foto: Mangelos, logo

Remont – nezavisna umetnička asocijacija i Fondacija “Ilija & Mangelos” iz Novog Sada raspisali su konkurs za Mangelos nagradu za 2023. godinu otvoren za vizuelne umetnice i umetnike do trideset pete godine koji su aktivni na srpskoj umetničkoj sceni.

Dobitnici ili dobitniku sledi studijski rezidencijalni boravak u Residency Unlimited u Njujorku u periodu jun-jul 2024. godine, kao i samostalna izložba u Beogradu.

Kao najvažnija nacionalna nagrada u domenu savremenog vizuelnog stvaralaštva i deo internacionalne mreže Young Visual Artists Awards (YVAA), Mangelos se dodeljuje za osoben i izvanredan višegodišnji umetnički rad, koji podrazumeva zaokruženo kritičko i estetsko promišljanje i delovanje.

Uslovi učešća na konkursu

  • Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni/e posle 31. decembra 1987. godine
  • Na konkurs se mogu prijaviti državljani/ke Republike Srbije, kao i umetnici/ce koji/e nisu državljani/ke Republike Srbije, ali čiji su umetnički razvoj/profesionalni angažman vezani za umetničku scenu u Srbiji
  • Kandidati i kandidatkinje treba da imaju najmanje tri godine profesionalnog/izlagačkog iskustva, a poželjno je da imaju završene najmanje osnovne studije
  • Umetnik/ca mora imati najmanje jedan umetnički rad realizovan tokom prethodne dve godine
  • Poznavanje engleskog jezika

Žiri za 2023. godinu radi  u sastavu: Vladimir Bjeličić (nezavisni kustos i performer, Beograd), Simona Ognjanović (kustoskinja Muzej Jugoslavije, Beograd), Jovana Trifuljesko (nezavisna kustoskinja, Beograd), Albert Heta (umetnik, PhD istraživač, suosnivač Centra za savremenu umetnost Stacion, direktor edukativnog programa “Summer school as a school” i RRIPAK – mreža nezavisne kulture, Priština), Pavle Banović (umetnik, dobitnik Mangelos nagrade za 2022. godinu).

Oni će odabrati do pet finalista/kinja, sa kojima će obaviti intervjue u drugom, finalnom krugu izbora za nagradu. U razgovoru sa finalistima, članovima žirija će se pridružiti Melissa Bianca Amore (kustoskinja, likovna kritičarka i filozofkinja iz Njujorka).

 Konkurs je otvoren od 10. aprila do 15 maja. 2023. godine. Prvi krug žiriranja obaviće se nakon 25. maja, a drugi krug i razgovor sa umetnicama/ima nakon 1. jula 2023. godine. Rezidencijalni boravak na Residency Unlimited (NYC): jun – jul 2024. Samostalna izložba u Beogradu: jesen 2024. Godine.

Formular za prijavu je ovde https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmiw8elCkynsGgt5uZiCk9UsHqb-C0Iz76lFzhycKx1kVzDw/viewform

Za sva dodatna pitanja i informacije u vezi sa nagradnim programom i konkursnom procedurom možete se obratiti na sledeću e-mail adresu: [email protected]

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Koncert pijaniste Rastka Pavlovića

Foto: Pixabay

Koncert pijaniste Rastka Pavlovića biće održan večeras u 20 sati u Galeriji ARTGET.

Rastko Pavlović je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Miloševića.

Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i u inostranstvu. Publici će se predstaviti delima Betovena, Šopena i Prokofjeva.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu