Povežite se sa nama

Kultura

Opersko veče 18. juna u Domu Vojske Srbije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Gala opersko veče povodom proslave 15. rođendana projekta „Put ka Belkantu“ i uoči Svetskog dana muzike biće održano 18. juna u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Nastupiće 11 izvođača – soprani Ivana Petrović Gašić, Ana Stanković, Mirjana Nedeljković, Marija Čuposka, Nevena Đoković, Marija Nešić i Milica Lolić, mecosopran Nataša Rašić, tenori Vanja Biserčić i Marko Kostić i bariton Stefan Petković.

Koncert će biti realizovan u organizaciji Umetničkog ansambla Ministarstva Odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i udruženja „Ars kreativa“ profesora Nikole Kitanovskog.

Dirigentsko vođstvo preuzima maestro Milan Nedeljković, koji će na ovom jubilarnom koncertu zameniti umetnicu Vesnu Šouc.

Projekat „Put ka Belkantu“, čiji je pokretač Kitanovski, ima cilj da mladim pevačima putem javnih nastupa obezbedi veštine i znanja iz oblasti umetničkog pevanja.

Do sada je na više od 40 koncerata učestvovalo više od 35 mladih umetnika, koji su na ovaj način doprineli promociji operske umetnosti i solo pesama stranih i domaćih kompozitora.

Projekat je prihvatilo i podržalo mnogo gradova u Srbiji, a neki od njih su više puta bili domaćini koncertima iz njegovog ciklusa – Beograd, Novi Sad, Jagodina, Vršac, Kragujevac, Ćuprija, Niš i Paraćin.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Žene koje pričaju – Stand Up u Kuglašu

Objavljeno

on

Foto: Promo

Stand Up Comedy Show „Žene koje Pričaju“ u kojem učestvuju Ana Zlatanović i Jelena Mandarić  prvi put će biti izveden u Kuglašu u sredu, 23.juna od 20 sati!

,,Tri žene. 10 godina komičarskog iskustva. 100 godina poročnog života. A one i dalje stoje. I pričaju.

Treća članica ove sjajne ekipe, Jagoda Jovanović je opravdano odsutna ovog puta, ali Ana Zlatanović i Jelena Mandarić obećavaju interesantno veče u Kuglašu…

Ana Zlatanović je rođena i živi već 33 uzastopne godine. Odrasla je u Obrenovcu, gradu koji je Bog pogledao i rekao – umočiću. U životu je bila sve – branila je Srbiju od terorizma kao operater kontradiverzione kontrole aerodroma Nikola Tesla, slušala je žalbe korisnika u call centru i bila full time alkos. A kako je sve to izgledalo iz njene perspektive – dođite da čujete na našem sledećem nastupu.

Jelena Mandarić je iz Alibunara, ali je pre nekoliko godina rešila da krene trbuhom za kruhom. Pošto je bukvalista, završila je u Zagrebu, gde je započela svoju stand-up karijeru. Kada je shvatila da njenom trbuhu više prija hleb, vratila se u Beograd. Veliki ljubitelj sporta, bavila se košarkom gde je bila bedem odbrane u ekipi, i tu se njena sportska karijera i završava. Želi da pronađe svoj debeli ‘lad, obogati se, kupi barku i postane gusar.

Ulaz na stand up „Žene koje pričaju“ je 300 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Turistička agencija VOS Travel

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu