Connect with us

Kultura

Opera „Boemi“ 26. januara u Srpskom narodnom pozorištu

Boemi / Foto: V. Veičković (SNP, promo)

Opera „Boemi“ italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija biće izvedena 26. januara na Sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu.

U osnovi ove opere u četiri čina je priča o mladim i siromašnim pariskim umetnicima – pesniku Rodolfu, slikaru Marčelu, muzičaru Šonaru i filozofu Kolinu, koji ne gube veru u ljubav.

Boemi / Foto: V. Veičković (SNP, promo)

Publika će moći da uživa u lepoj ljubavnoj priči koja nažalost nema dobar završetak, ali isto tako će moći da vidi i kako su izgledali odnosi među mladom intelektualnom elitom nekoliko decenija nakon Francuske revolucije i kako je izgledala njihova psihološka borba za opstanak u društvenom sistemu – objašnjava sopran Marija Jelić.

Boemi / Foto: V. Veičković (SNP, promo)

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Vojko V u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Foto: Promo

Regionalno popularni reper Vojko V održaće koncerte 23. juna u beogradskoj Barutani, 24. juna u Nišu (Dvorište Univerziteta – Banovina) i 30. juna u Novom Sadu, na Sajmu.

Splitski muzičar i producent koji se, prvo kao Vojko Vrućina, afirmisao kroz delovanje u grupama „Dječaci“ i „Kiša metaka“, od 2018. neguje izuzetno uspešnu solo karijeru, što je potvrđeno i na nekoliko nastupa u Srbiji, počev od koncerta u beogradskom „Subbeernom centru“ krajem te godine.

Tom prilikom, Vojko V je promovisao je debitantski solo album „Vojko“ sa singlovima „Ne može“, „Zovi čovika“, „Pasta Italiana“ i „Kako to“, koji su dostigli višemilionske preglede na „Jutjubu“. Posebnu pažnju privukla je „Pasta Italiana“, snimljena zajedno sa Krešom Bengalkom i priznatim pop autorom Tončijem Huljićem. Prvo samostalno izdanje je 2019. Vojku V donelo čak tri prtestižne nagrade „Porin“ – za album godine, najbolji album klupske muzike, i najbolje muško vokalno izvođenje.

Kako sam Vojko V ističe, humor mu je glavni adut. Delovi njegovih pesama postali su fraze u govoru mladih. Ogroman uspeh prvog albuma doneo mu je sijaset koncerata i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i regionu, a kulminaciju je predstavljao pun zagrebački Dom sportova u oktobru 2018. Nova pesma „TT33“, za koju je nedavno objavljen i spot, predstavlja treći najavni singl pred objavljivanje drugog albuma „Dvojko“, s kog su već predstavljene numere „Moja lipa“ i „Umoran“.

Za beogradski i niški koncert Vojka V prvih 200 ulaznica u pretprodaji, putem mreže Tickets, košta 1.000 dinara. Posle toga, cena je 1.200, a na dan koncerta 1.500 dinara. Karte za nastup u Novom Sadu u pretprodaji koštaju 1.000 dinara, i mogu se nabaviti putem Gigstixa.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu