Connect with us

Književnost

Održana promocija knjige „Pun kofer priča“

Foto: Promo (Laguna)

Promocija knjige „Pun kofer priča“ Milana Ružića, u izdanju kuće “Laguna”, održana je u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu pred velikim auditorijumom.

Novu zbirku proze kao tematski raznorodne kratke priče, pored autora, predstavili su dramski umetnik i glumac Petar Božović, koji je nadahnuto čitao odlomke iz dela, književni kritičar Želidrag Nikčević, i urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović.

Svih 100 priča na 300 strana prate sazrevanje, ljubavne nedoumice i trzavice, ali vrlo ozbiljna promišljanja o nacionalnim temama.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „Goli otok -istorija“ večeras u Kolarcu

Foto: Pixabay

Knjiga „Goli otok – istorija“ Martina Previšića biće predstavljena u 18 sati u Kolarčevoj zadužbini, najavila je izdavačka kuća „Vukotić Media“

Ovo je prva celovita studija logora na Golom otoku koja se temelji na mnogobrojnim dokumentima iz Udbinih arhiva kao i nizu svedočanstava bivših logoraša.

Analizirajući kompleksni sistem logora za internaciju ibeovaca, Previšić je uspeo spojiti naučnu preciznost istoričara s talentom pripovedača, osećajem za pojedinca i njegove dileme, izazove vremena i tragediju ideologije.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu