Connect with us

Filmovi

Održana domaća premijera animirane čarolije „Želja“

Foto: Promo (MCF)

Beograd je prvi grad u regionu, a i šire u kom je održana premijera najnovije originalne Diznijeve bajke „Želja“ sedam dana pre početka bioskopskog prikazivanja u svetu i kod nas.

U Cineplexx Delta City-ju okupila se autorsko-glumačka ekipa koja je dala svoj umetnički doprinos sinhronizaciji animirane avanture.

Na svečanom ljubičastom tepihu, pred objektivom, nasmejano su pozirali umetnici, pevačica Lejla Hot, glumica Teodora Ristovski, muzičar Ognjen Radivojević, producent Srđan Čolić i drugi, a pred početak filma i u duhu naslova Diznijeve čarolije zamislili neku od svojih želja.

„Da svako dete na ovoj planeti bude zdravo i da nijedan roditelj nikada ne doživi da svoje dete izgubi,“ isakla je Lejla Hot koja tmači glavnu junakinju Ašu.

O utiscima i radu na filmu glumica Teodora Ristovski kaže da je biti deo Dizni ekipe velika čast, „posebno sada kada studio obeležava 100 godina postojanja.“

Za Lejlu utisak je, kao i uvek, da kada je Dizni magija u pitanju „neizmerna čast i sreća što sam deo nje, kao i uvek prisutna knedla u grlu.“

Animiranom avanturom „Želja“ Dizni zaokružuje proslavu svog velikog jubileja, sto godina od nastanka stidija. Ideju da kreira novu priču i originalne likove koji će u sebi sadržati dosadašnje nasleđe Volta Diznija, ali i doneti filmski naslov koji će biti blizak nekim novim i budućim generacijama nastala je još 2018. godine, a rediteljski potpis dao je američki filmski radnik Kris Bak, ujedno i reditelj proslavljene animacije „Zaleđeno kraljevstvo“.

Do početka bioskopskog prikazivanja animacije Želja, 23. novembra, u glavnom holu Delta City-ja nalaziće se brižljivo kreiran Trg želja gde svi posetioci mogu da ostave svoje zamisli i požele nešto za sebe ili druge. Najmlađe očekuju i radionice.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Mileni Predić uručena nagrada „Marko Glušac“

Foto: Pixabay

Na 29. Festivalu autorskog filma (FAF) u mts Dvorani Mileni Predić uručena je nagrada „Marko Glušac“ za montažu novog filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“.

“Montaža je jedna nevidljiva umetnost i za nas montažere retko ko zna, tako da naš doprinos filmu uglavnom ostane nevidljiv. Veoma mi je drago da postoji jedna ovakva fondacija koja čuva ideju o važnosti montaže, ne samo kao filmskog zanata, već kao jedne umetnosti i jednog autorskog doprinosa koji daje svakom filmu“, rekla je Predić.

Predsednik saveta FAF-a Srdan Golubović rekao je da je nagrada nastala sa idejom da se „profesija filmskog montažera, koja je skrajnuta i van fokusa i pažnje javnosti, osvetli i da se promoviše kao važno filmsko zanimanje“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu