Connect with us

Hronika

Određen pritvor pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane – sumnjiče se za zloupotrebe

Foto: Pexels

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, doneo je rešenje kojim je odredio pritvor devetorici osumnjičenih za zloupotrebe, od kojih su neki visokorangirani pripadnici Vojske Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Sudija je rešenjem od 26.juna odredio pritvor do 30 dana osumnjičenima da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi brainoci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u roku od tri dana, navodi se u saopštenju tog suda.

Osumnjičeni su juče saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon čega je tužilac doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na 10 osumnjičenih, potvrđeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Naredba je doneta u odnosu na Aleksandra Novkovića, Slobodana Starčevića, Ane Tomić, Jasne Stojanović i Zdenke Kurkić, koji su zaposleni u Ministarstvu odbrane, kao i Željka Radovanovića, Saše Radovanovića, Nenada Baletića i Marka Kocića, koji su odgovorna lica privrednih društava, dok se za D.D se traga.

Osumnjičeni su uhapšeni u subotu po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu organizator Novaković, zaposlen u Ministarstvu odbrane iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja, radi sticanja imovinske koristi za sebe i druga lica, a na štetu budžeta Republike Srbije, zaključivali veći broj ugovora koji su se odnosili na različita investiciona ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane odnosno Vojske Srbije.

Pripadnici ove grupe su i četiri zaposlena u Ministarstvu odbrane, kao i pet odgovornih lica privrednih društava.

Osumnjičeni su radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi u višemilionskom iznosu, protivno svim pravilima procedure Zakona o javnim nabavkama, u ugovore koji se odnose na investiciono održavanje i ulaganja u objekte za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane unosili neistinite podatke odnosno cene izvedenih radova koje su bile znatno veće od stvarnih, tržišnih.

(novosti.rs)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

Brutalno prebio poznanika u Beogradu

Foto: Pexels

Efikasnom intervencijom policajaca Policijske stanice Savski Venac, uhapšen je mladić oko 20 godina, zbog sumnje da je brutalno prebio poznanika.

Kako se navodi, mladić (20) je brutalno pretukao duplo starijeg poznanika i zadao mu je teške telesne povrede glave.

Kako se nezvanično saznaje, brzom intervencijom policije mladić je uhapšen, a napadnutom čoveku, lekari se i dalje bore za život.

Povređeni je u Urgentni centra primljen sa teškim telesnim povredama opasnim po život. Hitno je operisan, ali je i dalje životno ugrožen. Policija je ekspresnom intervencijom uspela da pronađe osumnjičenog za napad i u toku je istraga – rekao je izvor Informera koji je upoznat sa slučajem, prenosi Kurir.rs

Kako se navodi još se ne zna kako je nesrećnom čoveku naneta povreda.

Detalji napada biće utvrđeni istragom, a s obzirom da je povređeni zadobio tešku telesnu povredu pretpostavlja se da je ili udaren nekim čvrstim predmetom u glavu ili da je nezgodno pao i da je udario u beton – navodi sagovornik i dodaje:

Još uvek nije poznato da li se znaju duže vremena, kao ni zbog čega su se sukobili. Sve je to predmet istrage koju će sprovesti policija – objašnjava sagovornik, prenosi Kurir.rs

(Kurir.rs)

I.T.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu