Connect with us

Hronika

Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Blaža Đurovića – naredno ročište 6. juna

Foto: Pexels

Danas je pred većem Višeg suda u Beogradu za 6. jun odloženo suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Novi branilac Nemanje Ivanova, advokat Milenko Cvijović, zatražio je od suda da se suđenje odloži kako bi se upoznao sa predmetom, s obzirom da je nedavno angažovan.

Odbrana je nakon odlaganja predložila da se okrivljenima ukine pritvor ili zameni blažom merom, čemu se tužilac usprotivio tvrdeći da i dalje stoje svi zakonski razlozi zbog kojih im je određen pritvor, te je sud nakon kraće pauze odbio predlog.

Optuženi Ivanov i Vesković, u Specijalni sud dovedeni su iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, gde im se do sada sudilo u specijalnoj sudnici iz razloga bezbednosti, ali im je suđenje premešteno zbog renoviranja zatvorske sudnice.

Njih dvojica se u pritvoru nalaze četiri godine i negiraju ubistvo Đurovića.

Dve nedelje nakon ubistva Ivanov je uhapšen u Beogradu dok je Vesković uhapšen u aprilu 2018. godne u Zagrebu, te je nekoliko meseci kasnije izručen Beogradu.

Njih dvojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Podsećanja radi, Đurović je ubijen ispred kuće svog brata u ulici Vojvode Skopljanca 22, nakon što je dovezao do njega i decu, 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

(novosti.rs)

I.T.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

Dani žalosti u Čačku – četvorica mladića izgubila život u saobraćajnoj nezgodi

Foto: Printscreen

Grad Čačak proglasio je ponedeljak i utorak 27. i 28. jun 2022. godine Danima žalosti, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četvorica mladića iz Čačka.

Podsetimo, do teške saobraćajne nezgode na putu Čačak – Gojna Gora u blizini sela Jančići došlo je kada je mladić koji se nalazio za volanom automobila „suzuki grand vitara“ izgubio kontrolu i sa mosta sleteo u korito reke Kamenice.

Četiri mladića starosti od 18 do 23 godine nastradala su na licu mesta, a vatrogasci pokušavaju da izvuku njihova tela iz provalije.

(novosti.rs)

I.T.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu