Connect with us

Kultura

Odigrana pretpremijera predstave “Rusalka“

Foto: Pixabay

U zaječarkom teatru u sredu je odigrana pretpremijera predstave “Rusalka“ po tekstu i u režiji Vesne Stanković.

Ovaj pozorišni komad o vlaškoj magiji zaviruje u običaje, verovanja i drevne magijske rituale Vlaha iz Istočne Srbije ali na duhovit način, tako da je nasmejao ali i zaintrigirao publiku na pretpremijeri, da li je u pitanju obično praznoverje ili ipak “postoji nešto”.

Kako ističe autorka Vesna Stanković, vremenom nam drugačiji način života, poimanja ovostranog i onostranog, živih i mrtvih, običaja i verovanja, postaju prihvatljivi, prirodni, normalni.

U predstavi “Rusalka” Igraju zaječarski glumci: Ana Bretšnajder, Nataša Petrović, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević, koji su i ovoga puta bili na visini zadatka.

Premijera ove odlične predstave je 29. septembra.

Realizaciju pozorišnog komada o vlaškoj magiji finansijski je podržala Evropska unija preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Održana premijera predstave „Limeni doboš“ u JDP-u

Foto: Pixabay

Predstava „Limeni doboš“ prema motivima antologijskog romana nemačkog nobelovca Gintera Grasa, izvedena je na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji i adaptaciji makedonskog reditelja Vasila Hristova.

Hristov je angažovao u radu na predstavi i neke svoje stalne saradnike – scenografa Kostantina Trpenoskog i kompozitora Nikolu Kodžabašija.

Kostime potpisuje Marija Marković Milojev, dizajn svetla Siniša Čupić, dizajn zvuka David Srbljin, a scenski govor je oblikovala Ljiljana Mrkić Popović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu