Povežite se sa nama

Kultura

Od petka „Grupni portret“ u Salonu MSU

Objavljeno

on

Foto: Promo

Izložba „Grupni portret: šezdeset godina Salona Muzeja savremene umetnosti“ biće otvorena 23. jula u Salonu MSU.

Izložbu će otvoriti: Marijana Kolarić, direktorka MSU, Irina Subotić, profesor emeritus i nekadašnja kustoskinja MSU i Una Popović, kustoskinja izložbe

Ove godine se obeležava šezdeset godina postojanja i rada muzejskog depadansa, galerije – Salona Muzeja savremene umetnosti.

Kada je u proleće 1961 godine, četiri godine pre otvaranja Muzeja, započeo sa radom, Salon Moderne Galerije – današnji Salon Muzeja savremene umetnosti u ulici Pariska 14 – predstavljao je prvu beogradsku galeriju koja je imala svoj stalni program, pravilnik i koncepciju.

Izložba podrazumeva početnu tačku za rad na realizaciji monografije o Salonu Muzeja savremene umetnosti koja se planira tokom narednih godina.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Galija u sredu u Botaničkoj bašti 

Objavljeno

on

Foto: Promo

U okviru serijala Garden Sessions u sredu, 28.jula u 20 sati u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ nastupiće grupa Galija.

Centar Beogradskih festivala CEBEF organizuje u Beogradu u poslednjoj nedelji jula seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U sredu 28.jula nastupiće grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs i biletarnicama Ticket Vision. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • dezinfekcija

Sponzorisano

  • dash restoran

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu