Connect with us

Rukomet

Obradović saopštio spisak rukometašica za OI kvalifikacije

FOTO: Pixabay

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović objavio je spisak igračica na koje računa na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji će se od 19. do 21. marta održati u mađarskom Đeru.

Na spisku su: golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac, leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, pivoti: Dragana Cvijić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba, desna krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić, bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Marija Obradović, Andrea Lekić, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anjdela Janjušević i Marina Dmitrović.

(Tanjug)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Rukomet

Ljiljana Marković selektorka juniorske reprezentacije

CILJ – ODLAZAK NA SVETSKO PRVENSTVO

Žensku juniorsku reprezentaciju Srbije očekuje borba za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se igra u Severnoj Makedoniji naredne godine, a u tu misiju srpske juniorke kreću sa značajnom promenom.

Legendardna srpska rukometašica, nosilac nacionalnog priznanja, a sada uspešni trener, Ljiljana Marković, preuzela je na sebe ni malo lak zadatak.

Osim što treba da okupi, motiviše i pomogne da se do vize za SP dođe, na Ljiljani je i da oformi stručni štab koji će podržati razvoj trenerske struke za koji se Sportski sektor RSS zalaže.

”Prvo okupljanje juniorske selekcije poslužiće kao priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, dok je olakšavajuća i potom motivišuća okolnost što borbu za plasman igramo kao domaćini. Do najvažnijeg okupljanja ove selekcije u novoj sezoni uslediće i dvomeč sa Češkom u okviru EHF nedelje u oktobru”, započinje priču o planu i programu koji očekuje njene izabranice v.d. selektora Marković i dodaje:

”Pratila sam ove devojke u ranijem periodu i znam da se radi o veoma perspektivnoj selekciji koja je svojim rezultatom obezbedila povratak u A diviziju što ne sme da se zaboravi. Njihov rukometni potencijal može da se meri sa mnogim zemljama u Evropi, a sigurna sam i globalno. Za mene kao trenera ovo je veliki izazov, ali pre svega čast i daćemo sve od sebe da ostvarimo glavni cilj, a to je odlazan na Svetsko prvenstvo.”

Ljiljana Marković u svojoj bogatoj rukometnoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije postala je vicešampion Sveta 1990. godine, dok je dve godine ranije na Olimpijskim igrama zauzela visoko, četvrto mesto. Sa Mediteranskih igara 1991. godine vratila se sa zlatnom medaljom oko vrata. Nosilac EHF Master trenerske diplome, radila je u Severnoj Makedoniji, Poljskoj i do sada učestvovala u programima i selekcijama Rukometnog saveza Srbije koji su usmereni na devojčice, te je ove godine predvodila i žensku pionirsku reprezentaciju Srbije.

FOTO – RSS

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu