Connect with us

Književnost

Objavljena nova knjiga pesama Radoslava Milenkovića

Foto: Promo

Nova knjiga pesama Radoslava Milenkovića „Povratak u katakombe“ objavljena je u izdanju Arhipelaga u pesničkoj ediciji Element.

Posle knjige pesama Prazna gnezda (2021), koja je takođe objavljena u izdanju Arhipelaga, Radoslav Milenković suočava čitaoce s pesmama naglašenog lirizma i izrazite emotivnosti.

Pesnička zbirka Radoslava Milenkovića Povratak u katakombe istovremeno predstavlja i povratak u Milenkovićev poetski svet koji nam je dobro poznat iz njegovih prethodnih knjiga. To je svet duboke melanholije, istovremeno intelektualno promišljen i razorno introspektivan, svet koji poeziju vidi kao jedini način da se preživi stvarnost – kaže povodom knjige pesama Povratak u katakombe Jelena Lengold.

Ističući da je Milenković posvećeni čovek s nekoliko umetničkih sudbina, Jelena Lengold naglašava iskrenost i neposrednost Milenkovićeve poezije:

Ovo je poezija čoveka koji se ne bavi nekolikim umetnostima samo kao svojim profesijama, već kome je boravak u umetnosti sudbina. On drugo mesto izvan tog niti poznaje, niti želi. Kao pesnik, on ostavlja utisak da se upravo istim takvim čitaocima i obraća, onima koji nemaju baš nikakvu zadršku u svojim emocijama, onima koji nisu sebi nametnuli savremene zabrane na slabosti duha. Pesnik Radoslav Milenković je nešto što bi se moglo nazvati večnim čovekom, čovekom u svojoj esencijalnosti. I to je samo deo njegove dugovečne magičnosti.

Radoslav Milenković rođen je 1958. godine u Novom Sadu. Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Pozorišnu i radio režiju diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dejana Mijača. Proslavljeni glumac i reditelj poznatih i igranih predstava potvrdio se u proteklim godinama kao pesnik.

Pre Povratka u katakombe Radoslav Milenković objavio je knjige poezije: Tačka. Pepeo. Poezija (1982), Кrhotine (1993), Tajni tuneli (2018) i Prazna gnezda (2021).

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

„Čovek iz ogledala“ uskoro u prodaji

Foto: Promo

Laš Kepler ponovo u svom najboljem izdanju sa novim zastrašujućim trilerom „Čovek iz ogledala“ koji je uskoro u prodaji u izdanju Vulkana.

Uronite u priču u kojoj se pojavljuju zlikovci kakve još niste sreli u delima ovog žanra.

Nakon što je poravnao račune sa svojim glavnim neprijateljem, ozloglašenim Jurekom Valterom, čuveni Jona Lina se upušta u svoju osmu avanturu u omiljenom serijalu Aleksandre i Aleksandra Andorila, poznatih globalnoj čitalačkoj publici pod pseudonimom Laš Kepler. Jedan od najpopularnijih nordijskih detektiva susreće se sa svojim najopasnijim protivnikom, čija je surovost odraz najdubljeg ljudskog zla. U najnovijoj eksplozivnoj krimi priči Čovek iz ogledala, autori poznati po brzim i krvavim trilerima o serijskim ubicama šokiraće vas majstorskim zapletima.

Da li ste spremni za mračno putovanje u najveće dubine ljudskog zla? Ako vidite njegov odraz, znači da je već prekasno.

Šesnaestogodišnja Jeni Lind kidnapovana je usred bela dana dok se vraćala kući iz škole. Odvedena je u zapuštenu oronulu kuću, gde se ona i druge otete devojke suočavaju s užasima koji daleko prevazilaze njihove najgore noćne more. Mada očajnički žele da pobegnu, njihov tamničar osujećuje svaki pokušaj da to urade.

Pet godina kasnije Jenino telo nađeno je obešeno na igralištu, podignuto čekrkom u kišnoj noći. Dok se policija muči da pronađe nekakav trag među oskudnim dokazima, detektiv Jona Lina prepoznaje jezivu povezanost između Jeninog ubistva i smrti proglašene samoubistvom pre mnogo godina. Kada nestane još jedna tinejdžerka, Joni postaje jasno da imaju posla sa serijskim ubicom – a njegov ubilački pohod možda je tek počeo.

Jedini svedok brutalnog ubistva pati od amnezije. Ali možda će uspeti da se seti onoga što je video pod hipnozom.

  • Genijalno! Zaslužuje poređenje sa najboljim od Tomasa Harisa.“ – Publishers Weekly
  • Mračno, uznemirujuće i jezivo nemilosrdno.“ – Bred Tor, bestseler autor Njujork tajmsa
  • Jona je pun empatije. Svaki slučaj ostavlja ožiljke na njegovoj duši, naročito u Čoveku iz ogledala.“ – Laš Kepler

Zbog ovog romana, ljubitelji trilera će bez sumnje poželeti da se vrate ranijim naslovima Laša Keplera!

Za sve one koji vole intenzivnu i psihološki zastrašujuću skandinavsku kriminalističku fantastiku „Čovek iz ogledala“ uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

lj.z.

 

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu