Connect with us

Filmovi

Objavljen trejler za film „Južni vetar 2: Ubrzanje“

Foto: Promo

Objavljen je prvi zvaničan trejler za najnoviji domaći film „Južni vetar 2: Ubrzanje“ Miloša Avramovića, nastavak uspešnog akcionog hita iz 2018. godine, koji je oborio mnoge rekorde gledanosti u bioskopima.

U spektakularnom trejleru za „Ubrzanje“ publika može da vidi produkcijski izuzetne i neverovatne scene, ali i okvirni zaplet koji će publiku držati u neizvesnosti do poslednjeg kadra.

Gledana krimi serija „Južni vetar“ tokom pandemije, kao nastavak filma, iz 10 epizoda je pružila produžetak avantura junaka Maraša, Baće, Cara i drugih likova, ali se auditorijum i oprostio od nekih karaktera, kao što je bio korumpirani policajac Stupar (Miloš Timotijević).

I na filmu glumačku ekipu predvodi Miloš Biković, a uz njega su Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović i Aleksandar Berček, svi preživeli junaci, dok će se pridružiti i glumac u usponu Luka Grbić, koji tumači lik brata Petra Maraša.

Grbić se prvi put pojavio na filmu upravo u originalnom „Južnom vetru“ gde je ulogu Goluba odigrao Nebojša Glogovac kao svoju poslednju ulogu, a tada je rolu Cara tumačio Dragan Bjelogrlić, koga je u seriji dalje zamenio Miki Manojlović kao isti lik.

Luka Grbić je onda izostao iz serije „Južni vetar“, odnosno pojavio se samo u jednoj kratkoj sceni, a sada u nastavku filma ima veliki prostor.

U filmu igra i mlada britanska zvezda Anastasi Everal, a prisutni su i glumci iz Bugarske – Marijan Valev i Zahari Baharov.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Filmovi

Konkurs za Indie Film Fitness Workshop

Foto: Promo

Dom omladine Beograda u okviru 8. Indie Belgrade – Festivala američkog nezavisnog filma, raspisuje konkurs za prijavu na Indie Film Fitness Workshop.

Radionica će biti realizovana od 11. do 13. novembra 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem konkursne dokumentacije, koja treba da sadrži kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) i scenario ILI tritment ILI storilajn, na mejl [email protected] Rok za prijavu je 28.10.2022. Izbor kandidata obaviće se do 5.11.2022. Učešće u radionici je besplatno. Projekte selektuje i radionicu vodi reditelj i scenarista Darko Lungulov.

Vrlo je teško i neizvesno doći do svog prvog dugometražnog filma. Kako snimati nezavisne filmove, sa ili bez budžeta? Kako doći do svog prvog dugometražnog filma? Kako “prepakovati” scenario i učiniti ga lakšim za realizaciju? Ovo su samo neka od pitanja na koja će ovogodišnji Indie Film Fitness Workshop pokušati da vam pomogne u traženju odgovora.

Cilj radionice je da pomognemo da filmske ideje polaznika dobiju bolji oblik i neodoljivu filmsku figuru. Da im pokažemo kako da se oslobode svih viškova u priči ili suvišnih rediteljskih rešenja i zahteva, i da ono što krasi narativ i predstavlja njegovu vrlinu zasija u svom punom filmskom sajaju.

Festival američkog nezavisnog filma održava se već osmu godinu za redom u organizaciji Doma omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Umetnički direktori festivala su Hristina Hadžiharalambus i Radoslav Pavković.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu