Connect with us

Kultura

Novosadski džez festival od 16. do 19. novembra

Foto: Promo

Novosadski džez festival predstavlja svoje 24. izdanje koje će biti održano od 16. do 19. novembra na sceni „Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta.

Pored četiri koncertna dana, uvertiru 24. Novosadskom džez festivalu predstaviće dodatni sadržaji. 14. novembra biće otvorena izložba Aleksandra Plačkova, nakon koje će biti održan koncert Ivana Švagera, a 15. novembar namenjen je deci i dečjim radionicama na „Tribini mladihˮ u Kulturnom centru Novog Sada, koje će držati Jovana Dobrijević i Jelena Dopuđ, tokom kojih će najmlađa publika kroz igru učiti o džez muzici i džez kulturi, piše nova.rs.

Ovogodišnji džez festival predstaviće paletu isprepletanih muzičkih žanrova baziranih na džez muzici i neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose muzičari iz Srbije, Norveške, Francuske, Italije, Češke, Kanade, Austrije, Luksemburga, Litvanije, Švajcarske…

Sjajna tradicija Novosadskog džez festivala se nastavlja – specijalnu poslasticu prirediće House Band uz Jam session u Pozorišnom klubu Trema svake večeri nakon koncertnog programa.

Celokupan program možete pogledati na OVOM LINKU.

Prve večeri koncertnog programa, svečano otvaranje u sredu, 16. novembra na sceni „Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta upriličiće Big Band RTS-a i Stjepko Gut u 20 časova i Nikolov-Ivanović Undectet & Magic Malik u 21 čas.

Ulaznice za koncertni program već su u prodaji na prodajnim mestima Gigstix-a. Ulaznica za jedan koncert iznosi 700 dinara, celovečernja 1.000 dinara za 1,2. i 4. dan, za 3. dan 1.500 dinara, a za ceo festival 3.600 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Narodno pozorište otvorilo novu sezonu

Foto: Pixabay

Narodno pozorište u Beogradu otvorilo je novu sezonu baletom „Labudovo jezero“ na velikoj sceni.

Publika na sceni „Raša Plaović“ imala je priliku da vidi nagrađivanu predstavu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“.

U „Labudovom jezeru“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, u glavnim ulogama nastupili su Tatjana Tatić i Jovica Begojev, a učestvovao je ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom Aleksandra Kojića.

Kostimograf i scenograf je bio italijanski modni kreator Renato Balestra (1924–2022), koji je, kako su naveli iz Narodnog pozorišta, „uneo čitav spektar boja zahvaljujući kojima magična baletska priča vizuelno izgleda kao u nekoj bajci, bez osvrtanja na istorijski trenutak“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu