Connect with us

Kultura

„Novi Tvrđava teatar“ od 1. septembra u Čortanovcima

Ovogodišnje, 9. izdanje festivala „Novi Tvrđava teatar“ odvijaće se od 1. do 7. septembra, pod sloganom „Čuda se događaju, ali treba ih prepoznati“.

Na otvorenoj sceni Vile „Stanković“ u Čortanovcima publici će biti predstavljena nova domaća i regionalna ostvarenja.

Festival otvara Makedonski narodni teatar iz Skoplja sa novom inscenacijom kultnog Ibzenovog dela „Neprijatelj naroda“, u režiji Nine Nikolić, predstavom koja je s velikim uspehom premijerno izvedena početkom maja ove godine, a u liku glavnog junaka, dr Tomasa Stokmana, videćemo Nikolu Ristanovskog.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Kultura

Nagrade 31. Tribine kompozitora

Foto: Pixabay

Na predstojećoj 31. Tribini kompozitora Udruženje kompozitora tradicionalno dodeljuje nagrade.

Na svečanom otvaranju, u utorak 4. oktobra u SKC-u, nagradu „Stevan Mokranjac“, najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno delo izvedeno u prethodnoj godini biće dodeljeno Jasni Veličković za delo Underneath za hiper-orgulje.

Nagradu „Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu tokom prethodne godine dobiće Ansambl Metamorfozis.

Nagrada „Aleksandar Pavlović“ mladom umetniku dodeljuje se violončelisti Nemanji Stankoviću, dok se manifestaciji „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ dodeljuje Specijalna zahvalnica za dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike.

Na svečanom zatvaranju Festivala, u subotu 8. oktobra, nagrada „Pavle Stefanović“ za muzičku esejistiku i kritiku biće dodeljena muzikologu dr Stefanu Cvetkoviću.

Kompletan program možete pogledati ovde.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu